Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

lockpick blog rss

Hogyan kezdjünk el lockpickelni?

2009.10.02. 21:24 lockpickersrac

Hello Lockpickerek!

 

Ha már legalább egyvalaki elolvasta az írásomat, akkor már megérte az időt és a fáradtságot. Így aztán folytatnám is mindjárt a következő résszel: Hogyan kezdjünk el lockpickelni?

Persze azért a kommentekkel segíthetitek olyan mederbe terelni a szót, amit Ti szeretnétek igazán hallani a lockpickingről...

 

Nem ígérem, hogy szóról szóra lefordítom nektek a „Lockpicker Bibliát”: MIT Guide to lockpicking, (vagy LSI Guide to Lockpicking), illetve annak a német átdolgozott kiadását: Sperrtechnik von Alex Kloss. De a lényegét -beleszőve a saját tapasztalataimat- azért megpróbálom összefoglalni.

 

Kezdjük a zár kérdésével: Milyen zárral kezdjünk el pickelni? Az én véleményem szerint egy amolyan bolhapiaci, olcsó-gagyival, amiben szinte lötyög a kulcs és a henger a zártestben. Mert ha nincs sikerélményed, akkor –tapasztalatból mondom- igen hamar rá fogsz unni. Ha már profi módon tudsz pickelni majdnem minden zárat, akkor is érdemes ezt az első gyakorlót mindig az asztal sarkán tartani. Ugyanis ha besokallsz, akkor mindig ehhez fogsz visszatérni egy kis sikerélményért!!!

Majdnem minden háztartásban van régi lecserélt zár, amit még nem dobtak ki, valamint a környezetedben is biztosan találsz valakit, aki szívesen ad egy régi rossz lakatot vagy cilinderzárat. Egy lakat gyakorlásra például akkor is jó, ha annak már a kengyelét átvágták, vagy elfűrészelték. Ilyet, vagy az egyik oldalán kifúrt zárat a lakatosok mindig tudnak adni...

Én egy sztenderd 5 csapos Elzett cilinderzárral kezdtem...

Új zárat, vagy lakatot csak akkor érdemes venni, ha valami különleges darabra bukkantál, vagy kifejezetten keresed a kihívást.

 

Ha meg akarsz tanulni lockpickelni, tudnod kell, hogy milyen belülről, hogyan is működik egy zár. Egy jó film többet mond, mint ezer szó. Egy a zárba való kulcs az összes stiftet egyszerre a megfelelő mélységig nyomja.

 

Ha belenézel a kulcscsatornába, akkor láthatod a felső csapokat sorban egymás mögött. A gyártás során igyekeznek a zártestben és a hengerben a csatornákat egymáshoz képest tökéletesen egyvonalban befúrni, valamint a csapokat (alsót és felsőt) is igyekeznek tökéletesen azonos átmérőjűre készíteni. Azonban mindkettő lehetetlen. Tehát ha elkezded a hengert egy forgatóval forgatni, akkor mindig csak 1 stift (alsócsap) akasztja meg a hengert! Tehát a picking során az a feladatunk, hogy azt a csapot megtaláljuk, amelyik éppen a hengert megakasztotta. Ha lenyomkodjuk a csapokat (felső és alsó csapokat egyszerre) szépen egymás után, akkor azt tapasztaljuk, hogy 4 csapot simán a rugó ellenében le tudunk nyomni, de azok mindjárt vissza is ugranak. A rugó erő nagyon lágy (itt a csapok alatti rugó értendő a zártestben), de jól megtanulható az ereje. Annál az 1 stiftnél, amelyik a hengert megakasztotta, ott nagyobb erő kell a lenyomáshoz, hiszen a rugóerőhöz hozzáadódik az un. kontakt-erő (súrlódás), ami abból a nyíróerőből keletkezik, hogy az elforduló henger próbálja „elnyírni” az útjában álló alsó csapot. Tehát minél erősebben forgatjuk a hengert, annál nagyobb erővel tudjuk csak ezt a stiftet lenyomni (ergo nem szabad nagyon vadul forgatni!).

Ha megtaláltuk a stiftet, ami a henger útjában áll, akkor azt nyomjuk le addig, amíg az alsó stift felső éle el nem éri a henger alját. Majd a henger alá nyomva megszűnik a kontakt-erő, picit ugrani fog a henger a nyitás irányában (kicsit szét is választja egymástól az alsó és felső csapot) és máris mindjárt egy másik stift fog a henger elfordulásának az útjában állni.

Így tehát most ezt a következő stiftet  kell megkeresni és a henger alá nyomni...

És így tovább mindaddig, amíg az utolsó alsó csapot is le nem nyomjuk a henger alá, amikor is a zár hirtelen kinyílik (azaz a henger szabadon, akadálytalanul elfordul). Ilyenkor az összes alsó csap a zártestben van, a felső csapok pedig elfordulnak magával a hengerrel.

A henger elforgatásával aztán a kuplungon keresztül forgatjuk a zár nyelvét. Film

 

Persze ez így leírva egyszerűnek hangzik (elolvasva meg bonyolultnak), de egyáltalán nem olyan egyszerű a stifteket pl. egy hook-al egyenként megtalálni és a megfelelő erővel lenyomni. A fent leírt módszert „ültetésnek” nevezik (DE:setzen, EN:single pin picking), mivel az alsó stifteket egyenként „ültetjük le”, nyomkodjuk le a henger alá. A fent leírtak olyan cilinderzárakra érvényes, ahol az alsó és felső stiftek palástja egyenes, recézés illetve bevágás(ok) nélküli. A henger és a stiftek egészen máshogy viselkednek, ha az alsó ház-stiftek recézettek, súlyzó vagy gomba alakúak… Erről később, mert önmaga megtölt egy egész fejezetet.

 

A fenti ültetéses módszer rengeteg gyakorlást és nagyon jó ujjhegy-érzékelést igényel. Ezért kitalálták a sokkal egyszerűbbet: a fésülést.

 

Fésülés (EN: raking, DE: harken): Film

A módszer lényege, hogy egy hullámosra kialakított pick-el (rake-pick, snake, mounten-six, double-ball, stb.) a stiftek tetejét a kulcscsatornában előröl hátra és hátulról előre végig fésüljük, azaz a mozdulattal azonos mélységbe nyomkodjuk őket. Először csak felületesen, aztán egyre mélyebbre fésüljük a stifteket a fent leírt előre-hátra mozdulatokkal.

Így egyrészt jól felmérhetjük, hogy valójában milyen csapokkal állunk szemben (valószínűleg melyik módszer és pick fogja a zárat kinyitni), valamint ez egy próba, hátha a zár olyan gagyi, hogy akár már erre a „fésülgetésre” kinyílik. Sose lehet tudni, egy-két mozdulatot megér a próba!

A módszer igazi lényege, hogy „előkészítsük” a stifteket az ültetésre. Ha egy zárban több súlyzó alakú (DE: Hantelstift, EN: spool driver), vagy recézett palástú ( DE: gezackte Stift, EN: serrated driver) stift van, akkor ezzel a módszerrel elő tudsz idézni egy olyan állapotot, amikor a henger egy jó nagyot fordul (5-7 fokot), de még egy, vagy max. 2 stift fogja. Ekkor kell egy hook-al megtalálni azokat a stifteket és a helyes pozícióba nyomni őket, hogy a zár kinyíljon.

A fésülés módszere nem zárja ki azt, hogy rake-pick-el utána nyomkodjuk a stifteknek „ültetés” mozdulatokkal. Tehát lehet rake-pick-el is ültetni!

A rake-elés módszer lényege, hogy olyan kis forgató erőt alkalmazzunk, hogy szinte majdnem kiesik a forgató a zárból. Így viszonylag szabad mozgást engedünk közben a stifteknek, hogy beigazodjanak, azaz az alsó stiftek be tudjanak akadni a henger alá.

Van még egy elég intenzív módja a fésülésnek: ha egy hook-ot (vagy snake-et) tövig nyomunk egy zárba és gyenge forgatás mellett hirtelen és erősen kirántjuk úgy, hogy kirántás közben a hegye az összes stiftet egymás után hirtelen lenyomja, végigfésülje. A módszer kísértetiesen hasonlít a bump-key módszerhez, ahol szinte belőjjük a stifteket a zár alsó részébe (csak ott az erő elölről hat hátrafelé)…

 

De ezt már majd egy következő részben…

 

Zárak nyíljatok!

 

Üdv: Lockpickersrác

 

 

93 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lockpick.blog.hu/api/trackback/id/tr471423868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Macintosh 2009.10.06. 11:27:58

Grat!!!
A teljes MIT-s leírást leakarod fordítani?

Macintosh 2009.10.06. 11:32:04

Egy FAB zárat akarok kinyitni de nemnagyon haladok vele,2súlyzó alakú stift van benne és 3 sima,próbáltál már ilyet?

Pickeys 2009.10.06. 20:06:53

Nagyon profi ez a blog.
Sokat lehet belöle tanulni.
Üdv.:Pickeys

lockpickersrac · http://lockpick.blog.hu 2009.10.06. 20:46:38

@Macintosh: Hello Macintosh, hát ha lesz aki elolvassa, akkor nekidurálom magam és szabadfordításban lefordítom, de őszintén megmondom, hogy egy rakás szakkifejezésre nem találok magyar megfelelőt (ha van egyáltalán!).

FAB zár: a súlyzó (spool) stift felső pereme, ha beakad a henger alá, akkor az megpróbálja a hengert visszafelé fordítani, amit hagyni kell (azaz engedni kell nagyon finoman a forgatón) és egy picit tovább kell nyomni a stiftet ezen az álláson. Nehéz megtanulni, de utána csalhatatlanul fel fogod ismerni mindig ezt az érzést. Itt a videója: www.youtube.com/watch?v=enFRn189Qo0
Pont erről, meg a többi stift fajtáról és különleges viselkedéseikről akarok írni legközelebb...
Üdv: Lockpickersrac

trusty 2009.10.09. 12:18:38

Várjuk a folytatást!;)

tomaji 2009.11.12. 15:10:05

Ehhez mit szóltok:
Peterson Bypass Hook

www.youtube.com/watch?v=De-drlOXqZI

annélkül, hogy a stifteket kellene pozicionálni (picken)!

Pocakoslakatos 2010.11.16. 19:16:27

Sziasztok!

Mindenek előtt is gratulálok a blog-hoz!
Részletes és kedvcsináló!
Teljesen outsiderként azt hiszem veszem a fáradtságot hogy egy új hobbit teremtsek magamnak! Szerintem mindenki szeretne egy picit James Bond lenni :O) Azt gondolom, ha valaki ezt tisztességgel csinálja akkor nagyon nagyon jó kis sport lehet. Én belevágok és kipróbálnám! Remélem tudtok majd a kezdeti nehézségekben segíteni.

Előre is köszi és Gratula még 1x a bloghoz!

lockpickersrac · http://lockpick.blog.hu 2010.11.16. 20:12:48

@Pocakoslakatos: Hello Pocakoslakatos!

Üdvözlünk itt, remélem később is tetszeni fog a blog... Ha segítség kell, csak dobj egy kommentet valamelyik írás mögé!

Üdv: Lockpickersrác

Pocakoslakatos 2010.11.16. 20:51:19

@lockpickersrac: Köszi!
Ez gyors reakció volt :) Azon gondolkodom hogy idősporolás tekintetében vásárolnék egy készeletet. Esetleg van valakinek egy eladó, vagy rendeljek egyet a tengerentúlról?

lockpickersrac · http://lockpick.blog.hu 2010.11.16. 22:06:05

@Pocakoslakatos: Ha jól tudom lockpickfan-nak van éppen eladó készlete...
Itt keresheted: mailto:bumpkeyhun@gmail.com

PuFoka 2011.01.06. 20:08:21

Sziasztok!

Nekem sehogysem sikerül kinyitnom egy ELZET lakatot.
A stifteket emelgetem egyesével, kicsit fordul a zár, de kb.2 stift nem enged. Mi lehet a baj?

Üdv
Pufoka

lockpickersrac · http://lockpick.blog.hu 2011.01.09. 18:48:44

@PuFoka: Hello! Az oka valószínűleg az a két stift lehet, amit Te is emlegetsz. Ha minden stift leül rendesen, akkor a lakat kinyílik. Ez tuti!
Amire Te azt mondod, hogy "kicsit fordul a zár", na ezt az állapotot mondjuk mi "kipp" állásnak, amikor már tényleg csak max 1-2 csap tartja a hengert. Nem marad már hátra, mint ezt az 1-2 stiftet beazonosítani és megfelelően leültetni...
Türelem! Előbb-utóbb meglesznek!

Üdv: Lockpickersrác

PuFoka 2011.01.16. 17:00:50

Szia!

Csak nem akar sikerülni, nem vállaltok betantást, vagy nincs esetleg közös gyakorló nap?

Üdv
PuFoka

Bélyegzőbolt · http://margokulcs.com/ 2011.01.16. 17:23:47

@PuFoka:
Szia figyi annyi lenyomkodod a stifteket mikor kicsit fordul 5-10% ot akkor óvatosan elkezded nyomkodni le a stifteket megkeresed a lenyomásnál melyik forgatja vissza a hengert azt lenyomod kb 1-1.5mm ert típusonként változik. Ha nem nyílik még mindíg ki akkor megint megkeresed azt ami forgatja vissza ennyi.

www.youtube.com/watch?v=4kzD6I1f47w

PuFoka 2011.01.23. 13:45:34

Szia!

Még nem sikerült, de most már értem, és próbálkozom.
Milyen tipusú lakatot, vagy zárat javasolsz gyakorláshoz?

üdv
Pufóka

pettendia 2011.03.11. 17:37:16

Eladó a következő dolgokból álló szett:
Klom EPG (minden tartozékával)
Klom 31 piece pick set
Klom reserving gun
Eagle downward pickgun
Goso dimple pick set

A szett szinte minden része új állapotú, van amelyik egy-két alkalommal lett használva, de az is abszolút újszerű állapotú, a szett csak egyben eladó. Ár: 50.000 Ft.

pettendia 2011.03.20. 14:19:22

Sziasztok!

Ez az eszköz a kéttollú kulcsos zár kinyitására szolgál?

www.dealextreme.com/p/jiade-quin-lever-lock-opening-tool-17617

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2011.03.21. 06:01:50

@pettendia:

Elzett 700-hoz biztosan jó, de be kell reszelni méretre.

A komolyabbakhoz már más kell, azok a költségesebb kategóriába tartoznak.

Üdv:
Lockpickfan

kalman_13 2011.04.21. 11:59:27

Hello
Egy kezdő lockpick szettet hol, és mennyiért tudnék venni?
előre is köszi
Kalman_13

nard 2011.04.21. 20:49:49

Én vennék a helyedben egy satut, pár reszelőt aztán a netről leszedett formákat megpróbálnám belereszelni a fűrészlapba. Kezdő vagyok, de eddig a kezembe került Elzett lakatokat és zárakat többnyire kinyitottam a cuccaimmal. És duplán lehettem büszke magamra. Ha eltörik a pikk, mindig veszel majd újat?

REDI13 2011.04.22. 21:32:40

Csak helyeselni tudom amit Nard mond ,legyártottam egy szerszámot mul-t-lock hoz amit YouTubról néztem ki Lockpicking - Mul-T-Lock Interactive Euro Profile cylinder SPP (100th Video) ,de valamait nem jól csinálok ...

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2011.04.22. 21:46:14

@REDI13:

Ha egy mul-t interaktívval kezdesz, akkor nem csodálom hogy nem haladsz......

Csap a csapban rendszer ismerete, az interaktívság mibenléte, és a recézett ház-stiftek visszajelzésének az ismerete nélkül nem nagyon fog menni szerintem....

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2011.04.23. 09:43:20

@kalman_13:
Az interaktívsága abban áll, hogy egy csap-párnál nem rugó tolja fel a stifteket, hanem a kulcsba épített mágnes húzza fel.

chils 2011.04.24. 15:31:46

nagyon jó ez a leirás én szerncséer ösztönössen alakalmaztam egykét modszer mivel az elején egy biztonságistiftes abus betéten gyakoroltam a magam által hajcsatból reszelt pickel

picker02 2011.04.24. 18:26:16

@lockpickfan:
Ez hülyeség semmi mágneses nincs benne rugó tolja az összes stiftet felfelé kicsit elmélyedhenél benne mielött kommentelsz segítség gyanánt.

Amit te mágnesnek gondolsz az egy teleszkópos stift szerű dolog amit ha beledugod a kulcsot a hengerbe kiemeli a henger síkjából ha jó az emlékezetem 4 mélység van a külső vastagabb stifteknek talán 4-5 mélység van a belső stifteknek. Ha többet akarsz róla tudni van angol nyelvű dvd m a mul-t-lockokról.

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2011.04.24. 19:09:05

@picker02:

Igazad van, én hibám, csak egy diasor ugrott be hirtelen amibe valaki a mul-t lock mellé a Mottura Champions interaktív csapját rakta be szemléltetésnek ami meg így működik, azóta meg valamiért ez ragadt meg bennem.

REDI13 2011.04.25. 21:48:19

Öröm olvasni a sok tanácsot ,de még mindig nem tudom hogyan tovább .....
Én megnézném azt az angol nyelvű dvd-t...

ute123 2011.04.28. 11:08:06

@kalman_13: szia! SZERETNÉK VENNI EGY KÉSZLETET ,KÓRHÁZBAN DOLGOZK SOK ZÁRRAL VAN DOLGOM.LAKATOS A SZAKMÁM.

picker_01 2011.04.28. 14:54:50

@REDI13: Szia nekem vannak Lishi dvd-im meg Mul-T-Lock ról angol nyelvű dvd-m 1000ft db áron elküldöm ami kell.

djadji 2011.04.29. 12:12:03

Hello!
Saját pickkekkel elkezdtem foglalkozni a témával. Eddig nyílt minden, ahogy kell (kivéve a munkahelyemen egy kis vacak zárat, ami szekrény fiókjait zárja le. Nem sikerült elsőre! Igaz nehezen mozognak a stiftek és az zár is (nem használták vagy 1000éve, nincs is meg a kulcs).

A kérdésem: Az ajtómban (saját) oldalt fúrt kulcsos zár van. Ahhoz van kézi sima pick, amivel lehet próbálkozni? vagy kell ez a Mul-T-Lock szerszám? Ezt házilag nem egyszerű, de azért meg lehet csinélni... nem?
Valahol láttam olyan "rake"-t ami olyan volt, mintha egy ablaktörlő merevítőt hajlítottak volna hullámosra. Azt hittem az az oldaltfúrtakhoz való "rake".

djadji 2011.04.29. 12:18:28

Kiegészítés:
VAgy ennyi az egész???!!!
www.multipick-service.com/htdocs/de/werkzeug/picksets/multilock/images/3095_zoom.jpg
Ezzel lehet nyitni őket? HA jól értem-látom-gondolom akkor lényeges, hogy a nyele henger legyen, hiszen itt "forgatni" kell a horgot, hogy nyissa a zárat?

picker02 2011.04.30. 06:14:14

@djadji:
Ha nem Mul-T-Lock interaktiv akkor elég a normál pick sett is kis wd-40 csodákra képes :-)....

picker_01 2011.04.30. 18:05:22

@lockpickfan:
Látom még nem próbáltál kinyitni összerohadt zárakat. Végül is ha valakinek sok pénze van lehet tördelni a pickeket a szar zárbetétekbe :-)...

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2011.04.30. 19:23:20

De nyitottam már nem is egyet, viszont még egy pickem sem tört el.

Brajen 2011.05.02. 15:36:22

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Még nagyon kezdő vagyok, ezért lehet hogy az én hibám (sőt szerintem biztos), de - egy TOPEX zárbetéttel küzdök, hogy pontosan milyen, azt nem tudom - akárhogy nyomom a stiftet, nem akar leülni, és nem tudom miért, de mindegyik stifttel ez a bajom. Lehet hogy annyira egyértelmű a probléma, hogy észre se veszem, ezért elnézést, ha hülyeséget kérdeztem, de az is lehet, hogy nem ezzel kellene kezdenem, de remélem nem az utóbbi probléma áll fenn. Ja és ha nem bánjátok, még egy kérdésem lenne. Olvastam itt a sokféle módosított stiftről, meg a működésükről, de azt nem találtam - lehet, hogy megint én vagyok a hülye - , hogy hogy tudom felismerni, hogy éppen milyennel van dolgom. Előre is köszönöm a segítséget.

Brajen 2011.05.02. 15:45:41

Sziasztok megint!
Kiderült, hogy - mint ahogy azt említettem - én vagyok a hülye, mert annyira egyértelmű volt a probléma, hogy az valami hihetetlen, ugyanis elfeledkeztem róla, hogy mindig csak 1 stift akadályozza a henger forgását, és az nem feltétlen az első. Azonban lenne még egy kérdésem - csak úgy érdekességként. Mégpedig: melyik a "legszemetebb" stift fajta, azaz melyikkel a legnehezebb megküzdeni? Köszönöm a segítséget megint, és elnézést hogy ilyen ostoba vagyok:D

REDI13 2011.05.09. 21:20:23

@picker_01: Érdekel,de csak akkor ha tényleg használható,és nem You Tubról letöltött.

picker_01 2011.05.10. 13:10:01

@REDI13: Nem YouTub-os szerszámok mellé kaptam vagyis vettem....

kulcsosfiu 2011.05.14. 13:10:13

Sziasztok,

szuper az oldal gratula a szerkesztőknek!
Én munkatársakat keresek akiknek a Lockpicking a hobbija
Nálunk a munkád lehet a hobbid, akit érdekel várom az emailjet vagy üzenetét:)
sziasztok
Tamás
munkakulcs@indamail.hu

Redi13 2011.05.14. 22:56:24

Mennyi a bér ?????

petyya1 2011.06.05. 20:09:20

sziasztok rég óta követem figyelemmel a lapotokat nagyon tanulságos egy két alkalommal kihúzott már a csávából. Abban szeretnék segítséget kérni hogy elveszett a raktárkulcsom a pótkulcs mért is ne a vasajtó belső felén én meg már órák óta küzdök egy ezer éves kéttollú hagyományos zárral ha valaki tud segíteni esetleg egy metszeti vagy akármilyen szakrajz is megtenné de bárminemű instrukciót szívesen várok ide vagy a petyya@freemail.hu-ra köszönettel Péter

REDI13 2011.06.08. 22:41:14

@picker_01: Szia! Még mindig várom ,elküld azt az andol nyelvű dvd.......ha még aktuális az ajánlatod .

REDI13 2011.06.08. 22:43:27

@petyya1: Csak egy kissé átalakított 700-as kulcs kell hozzá és egy forgató ..:)

REDI13 2011.06.08. 22:44:47

Dremmel és köszörű sem árt ha van a legyártásukhoz ..

REDI13 2011.06.08. 22:47:34

Védőszemüveget is kell :) és hideg víz a hűtéshez ...

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2011.06.09. 09:31:45

@REDI13:

Én a kulcsokat köszörűkővel nem nagyon vagdosnám, a szarabb öntvény kulcsok konkrétan beleolvadnak a kőbe, aztán lehet pucolni.
Viszont a Dremel tökéletes,de itt sem a köszörű fej, én vágótárcsával szedtem le a felesleget, csiszolóhengeres fejjel elegyengettem szépen, aztán kész.

Redi13 2011.06.09. 21:23:48

Értettem:)Igazad lehet ,bár még soha nem jártam így .

rácz istván 2011.06.15. 17:45:06

szia szeretn�egy kicsit okosablenni ugye lehet csin�i aksis csavarhuz� blekkendekerb��t. ha tudn�k segiteni megk�nn�

Neonhun 2011.07.26. 22:59:36

Csocsi.

Lockpickersrac írtam neked mailt, légyszi nézd meg. Előre is köszi.

2011.11.23. 12:53:54

40 eve nyitok autokat , es egyeb zarakat . ebböl elek. Austriai Linz varosban van z üzletem es hamarosan atadom nyugdijazas miatt.
lehet jelentkezni, magaert az üzletert nem kerek sokat
EU tagsag miatt egy magyar Lakatos iparengedellyel lehet folytatni
Salü

lelkeskezdő 2011.11.29. 10:57:49

@xoyox: Ez ám a lehetőség:)
Peugeot Partnert mivel lehet nyitni?

nard 2011.11.30. 12:12:11

@lelkeskezdő: 40 év tapasztalattal, meg pár bizbasszal.

djadji 2011.12.05. 19:57:26

Hello!

Épp most törte bele az asszony a kocsimba a slusszkulcsot. Van ugyan (saját készítésű) törött kulcs kihúzóm, de nem boldogulok vele. Nem tudom belenyomni a kulcs mellé (ahogy azt egy rendes zárnál csinálnám) Ráadásul a kulcs a legvékonyabb résznél tört bele (hol máshol), ugyhogy ha mellé sikerül tolnom néhány milit, akkor se tud mibe beleakadni, mert ott "lejtős" fogak vannak vannak a kulcson. Mélyebbre meg nem megy.
Vagy kell egy "laposabb" kihúzó, ami melléfér és mélyebbre megy, vagy nem tudom mit tehetnék.
De épp ezért jó lenne látnom, hogy úis fest egy gyújtás kulcs belülről? Ugyanolyan mint a hengerzár? Ha jól gondolom mindkét oldalon vannak stiftek, de a kulcshúzót az egyik oldalon egyáltalán nem tudom betolni, és ott nem találok stifteket. Tud nekem valaki segíteni, vagy ötletet adni?

djadji 2011.12.06. 13:31:49

Hali!

Hívtam szakembert, egy fél óra alatt kiszedte. A pörgettyűt le kellett szedni, Egészen jó cucca volt, valami Azom, vagy mi... volt vagy 70 db-os szett. Olyan érdekes fejek is voltak benne, amit nem láttam soha a neten még csak képen se (pl egy olyan ami egy markolaton 4 rake volt...)

kovacs.geza 2012.01.07. 04:10:23

Üdv!

Korábban volt egy rövidebb próbálkozásom, de nem jutottam semmire. Most már elkezdtem elkészíteni a szerszámokat.
Milyen zárral vagy mivel érdemes kezdeni? Van itthon egy sima elzett cilinderem és egy elzett lakatom. Mindkettő használt.
Ahogy olvasom a leírást ezek is jók lesznek.

Vagy érdemes mással próbálkozni? Vegyek valami még gagyibbat?

Géza

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2012.01.11. 04:20:24

@kovacs.geza:
Üdv!

Elsőre a kínai ipar gyöngyszemeit javasolnám. Dog, Gemm, Yeh és név nélküli társait.
Aztán ha már jól megy a sima stiftek ültetése, akkor egy ISEO F5 vagy ABUS cilinderzárat javaslok, gyakorolni a súlyzókat.....

Ákos

Zat.Mark 2012.01.11. 13:02:30

Sziasztok,

Szeretnék érdeklődni egy manuális- és kézi Lock Pick után. Mennyibe kerülnek? illetve hol tudnám beszerezni őket? vagy valakinek nincsen eladó?
Köszi

kovacs.geza 2012.01.12. 01:06:31

@lockpickfan:
Üdv!
Találtam 3 zárat. Egy ÚJ Elzett Tutius "csodalakatot", egy szintén ÚJ magyar valami gyártmányú cilinder zárat és egy elzett használt zárat.

A használt és a magyar zárat egy hook-kal és rakeeléssel simán lehet nyitni. A használt az egyik ajtóban volt csak nincs meg hozzá a kulcs. Szó szerint bedugtam a szerszámot kicsit mozgattam kerestem a hengereket és már ki is nyílt.

A lakatot nem ilyen egyszerű kinyitni. Azzal még elég sokat tudok bíbelődni, viszont ha sikerül nyitni akkor általában kb 50 másodperc.

Egyelőre nem tudtam rendes szerzámokat készíteni, mert nincs köszörű és a fűrészlapot csak az viszi.
Rugóacélból készítettem egy hookot, viszont nem tudom, hogy ez mennyire jó vagy rossz.
Lehet túl magas a szerszám? A hooknak az alsó vége és a szerszám teteje közötti távolságra értem.

Az ültetést egyelőre csak úgy tudom megcsinálni, hogy ha erősebb forgató erőt használok. És így érzem amikor akad a henger és elég nagy erőt kell kifejteni, hogy benyomjam. Ilyenkor elég egyértelmű, hogy mikor ugrik a zár.
Az baj, hogy ha túl nagy erőt használok? Különben nem érzem.

Készítettem néhány képet a hookról:
cl.ly/1H2a1L2U2Y2j3Q1T2h0s
cl.ly/0l151F3S46402O0j250v
cl.ly/0U0o040M1a0D2H2w0s0X
cl.ly/0e272A450L393M0A1x13
cl.ly/462r2q1I2t1y3b0l0s1E
cl.ly/0p3p142Y2A1C110u1h3w
cl.ly/0p2a0l3m0O411z063L1L
cl.ly/0C1T3O181p0K47281r25

dragonheart24 2012.02.13. 17:53:21

Sziasztok.Kezdő lévén az lenne a kérdésem ,hogy pár perc játszadozás után kikészülnek az ujjaim.Ez esetleg attól van mert erősen fogom nyomom a szerszámokat?

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2012.02.13. 22:14:22

@dragonheart24:
Szia! Ha mereven, feszesen, sőt akár görcsösen tartod a szerszámokat, attól bizony elfáradnak az ujjak. Ráadáskét ez visszajelzés arra vonatkozóan, hogy valószínűleg erősen forgatsz, erőből dolgozol, ami a szerszámok előbb-utóbbi elhajlásához vezet.

Ákos

dragonheart24 2012.02.14. 18:56:32

@lockpickfan:
Aham értem.Köszi a gyors reakciót.Közben kicsomagoltam a lakat belsejét, amilyet éppen nyitogatok, és láss csodát nem csodálom hogy az istennek sem akar nyílni hiszen az alsó stiftek mind súlyzók a felső 5-ből is 3 súlyzó forma.Na mondom szép kis kezdő lakat.Nade nem adom fel és szorgalmasan gyakorolgatok tovább egy kevésbé nehéz lakaton.A szerszám elfáradása törése miatt nem esek kétségbe 1 nap alatt 3 tucat (hokk,snake,és half diamondot csináltam a biztonság kedvéért, természetesen mind ablaktörlő merevítőből van és csak kireszelve kézzel, tehát csak semmi anyagelszinezés.
Mindenkinek további szép napot és sok nyíló zárat.

Tom Braien 2012.02.23. 15:33:16

Üdv: Érdeklődnék, hogy honnan tudnék beszerezni álkulcs szettet? csak külföldi oldalakon lelek... magyarországon nem árulnak sehol?

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2012.02.24. 17:37:39

@Tom Braien: Csak külföldi oldalak, erősen javasolt az EU területén belülről beszerezni ( pl. ukbumpkeys).

Itthon csak másodkézből lehet vásárolni.

tras 2012.03.22. 07:45:56

Melyik Lockpicking setet ajánljátok erről a weboldalról (www.multipick-service.com/htdocs/en/werkzeug/picksets. Php) az ár az mindegy?

steve18 2012.04.17. 14:39:30

Sziasztok
Azt szeretném mondani hogy anno rendeltem egy Southord mpxs-32-őt alig használt állapotban .viszont 2 db olyan pick van benne aminek mindkét felén van pick és az egyiket elvesztettem a(ball-rake)-et.de forgatóm több is van mert azt csináltam.Szóval elszeretném adni ha valakit érdekelne. győri vagyok.Sürgős lenne.Jah és még annyi hogy fel lehet rakni vaterára? vagy megbüntetnek érte?

steve18 2012.04.17. 14:41:10

@Zat.Mark: szia nekem van .Egy 32 db-os southord .

zár zorro 2012.04.18. 20:22:59

Hellóka.
Most találtam rátok,nagyon jók vagytok, engem is érdekelne egy gyári készlet,igaz gyártottam magamnak fűrészlapból. Nagyon jók lettek,de ha sikerül eggyre szert tenni,az volna az igazi. Ezeket pedig eltenném az utókor számára.Ha esetleg valaki tud segíteni az jó lenne. Üdv

steve18 2012.04.19. 10:33:20

@zár zorro: Hali
nem tudom milyen szettet szeretnél de ahogy láttad én már ki irtam,hogy nekem van egy Southord mpxs 32-őm 23 rúgóba vettem decemberben. de most eladnám 15-be. ha érdekelne akkor légyszi válaszolj és akkor felveszem a kapcsolatot veled.hali

zár zorro 2012.04.20. 22:25:42

@steve18: hali.
Beszélhetünk róla,érdekelhet a dolog

steve18 2012.04.21. 21:07:30

Jól van.hol tudnánk beszélni? fent vagy facebook -on?
Én győri vagyok.

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2012.04.22. 09:03:01

@steve18:
javaslom a blog email küldő funkcióját.

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2012.05.01. 15:00:05

@zár zorro:
Namost akkor mégegyszer elmondom:
Katt a nicknévre, és ott az üzenetküldés menüpontra-
Ez nem piac hanem szakmai blog.

stuntrider 2012.06.07. 14:37:40

ÜDV! új vagyok az oldalon és szeretnék ezzel a hobbival foglalkozni, akkor döntöttem úgy, hogy szeretnék ezzel foglalkozni mikor szórakozásból a haverokkal elkezdtünk egy drótdarabot egy tuto lakatba dugdosni és nálam hirtelen kinyílt nos ekkor határoztam el, hogy a többi fajta zárat is megpróbálhatnám kinyitni nost odáig jutottam, hogy a forgatót beledugom de amikor a csapokat nyomkodom le akkor nem tudom mire kell figyelni, nem tudom honnan veszem észre ha egy csap jól levan nyomva mert ha túl erősen nyomom a forgatót akkor a csapok tövig lent maradnak ha gyengén nyomom akkor visszaugranak. Elmagyarázná nekem valaki hogy hogyan is kell ezt? (egyszerű kínai 5 csapos lakattal próbálkozok 500FT)

mark0513 2012.06.10. 09:34:18

Igen Jó ez a blog!Minden elismerésem hozzá :)
Mikorra várható folytatás?:D

Szalo1974 2013.09.02. 17:32:45

Sziasztok!

Új vagyok itt. Foglalkozom hobby szinten zárak nyitásával. Kicsit jobban szeretnék ebben a témában elmélyülni, ezért vagyok itt.
Ezen kívül lenne egy nem biztos, hogy idevágó témában kérdésem, kérésem, hát ha tudna segíteni valaki.
Zárprogramozáshoz keresek alkatrészeket (csapokat, rugó). Főként elzett zárakhoz. Esetleg szerszámot, amivel ezt el lehet végezni. A kérdésem az lenne, hogy, hol lehetne ezeket beszerezni. Segítő szándékotok előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Zoli

tnicáj 2013.09.06. 22:53:09

Venné lockpicking setet és vagy elektric pickgunt.

Miklós Czinanó 2013.10.25. 15:38:01

Sziasztok,én nagyon amatőr vagyok,csak kínai lakatokat nyitottam,meg az úgynevwzezett,lapos tollas elzett zárat zudom nyitni,szívesen vennék,pickszettet,ha valaki tudna segíteni.

reeingre 2014.08.08. 14:09:45

@tippmix1997: Szia! Árlistát tudnál küldeni?
watchpsaux@gmail.com

LockPickPoker 2014.10.15. 16:09:34

Kezdő szettet vásárolnék,vagy éppen haladót... :)
Tudom van eu-s külföldi oldal,de én itthoni emberkétől vennék...
thx all

Nevada12 2015.02.16. 12:24:51

Azt szeretném kérdezni hogy kezdőként min szetett vegyek? Pl erről az oldalról mit ajánlanátok? shop.multipick.com/de/picksets elsösorban lakatokhoz használnám,de nem feltétlen csak arra. Köszönöm

Skoell 2015.04.16. 23:36:00

Sziasztok!
Kezdő vagyok:-)
Vettem egy Southord Euro Slim (c1510) szettet - a cikkek szerint ez tűnt a legjobb választásnak, és egy helyi boltban a legolcsóbb zárat - Buffo cilinder (Ecoline-Abus gyártmány)
Volt már valakinek szerencséje hozzá? Nekem még nem sikerült legyőzni, de pár stiftet már beállítottam kippbe.
Kezdésnek amúgy milyen zárakat javasoltok - lehet ez a Buffo zár túl jó kezdéshez? Név-gyártmány szerint? Olyat szeretnék amiben nincs semmi biztonsági csap, vagy esetleg könnyen szétszedhető és gyakorlóvá alakítható. (láttam cikkeket itt, elég jók, csak bonyolultak nekem még:-) Gagyi bolhapiac nincs itt a közelemben, de netről biztos tudnék egyszerű zárakat rendelni.
Köszönöm a segítséget előre is!

picvic 2015.04.22. 10:40:05

Sziasztok!
Kezdő zárnyitó lennék, van valakinek javaslata, hogy milyen kezdő készletet válasszak.
Elsősorban ajtózárakat akarok nyitni, mert cilinderbetétekből igen nagy mennyiségem van gyakorolni a legegyszerűbbtől a minőségi kategóriákig.
Köszönöm

Székely Balázs 2018.03.12. 21:10:58

Üdv nem tudom hogy Békéscsaba vagy környékén van e olyan lock picker aki esetleg szívesen megmutatná ezeket a fogásokat és eltudná magyarázni. Szívesen kipróbálnám ezt hobbi szinten már gyermek korom óta izgatta a fantáziám mikor megláttam először egy filmben majd utána a GTAban :D
Van egy készletem már de nem mindegyiket ismerem és itt sem volt feltüntetve sajnos az összes ami ebben található ebben is kérnék egy kis segítséget mármint a pickek beazonosítására. sz.balazs.masszor@gmail.com ha esetleg valaki tudna segíteni :)

Lockpicking avagy a zárnyitás művészete

Magyarországon tabutéma a zárnyitás kulcs nélkül, avagy angolul: Lockpicking. Én ennek a hobbinak hódolok és tapasztalataimat írom, hasonló gondolkodású embereket összegyűjtve. (Felelősséget nem vállalok az oldalon feltüntetett információk bármely illegális felhasználásáért.)

Szerkesztők:

Lockpickersrac:
lockpickersrac@gmail.com

Utolsó kommentek

  • Székely Balázs: Üdv nem tudom hogy Békéscsaba vagy környékén van e olyan lock picker aki esetleg szívesen megmutatná ezeket a fogásokat és eltudná magyarázni. Szívesen kipróbálnám ezt hobbi szinten már gyermek koro... (2018.03.12. 21:10) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Mechaniker: Hello Lockpikfan! Űzöd még az ipart? Én most kezdem. Jól jönne egy kis segítség. Lehet róla szó? (2016.09.18. 15:33) Elektromos és mechanikus zárfésű működési elve
  • picvic: Sziasztok! Kezdő zárnyitó lennék, van valakinek javaslata, hogy milyen kezdő készletet válasszak. Elsősorban ajtózárakat akarok nyitni, mert cilinderbetétekből igen nagy mennyiségem van gyakorolni a... (2015.04.22. 10:40) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Skoell: Sziasztok! Kezdő vagyok:-) Vettem egy Southord Euro Slim (c1510) szettet - a cikkek szerint ez tűnt a legjobb választásnak, és egy helyi boltban a legolcsóbb zárat - Buffo cilinder (Ecoline-Abus gyá... (2015.04.16. 23:36) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Noel1234: Sziasztok! Klom spinner,zárnyitó érdekel...Előre is köszönöm a válszokat! jjordi123@gmail.com (2015.02.18. 18:46) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • Nevada12: Azt szeretném kérdezni hogy kezdőként min szetett vegyek? Pl erről az oldalról mit ajánlanátok? shop.multipick.com/de/picksets elsösorban lakatokhoz használnám,de nem feltétlen csak arra. Köszönöm (2015.02.16. 12:24) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Ysengrin: Van egy vadonat új 5 darabos bankkártyába rejtett lockpick szettem. Érdeklődni ysengrin [kukac] citromail {P0nt} hu címen. (2015.02.01. 16:12) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • lockpick00: a tippmix1997@gmail.com-ról tudnátok véleméynyeket küldeni hogy kivásárolt már tőle ? Hogy jó minőségűt add el ,precíz , pontosan szállít? (2015.01.19. 11:54) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • lockpick00: ÜDV! Mindenkinek! (2015.01.19. 11:52) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • LockPickPoker: Kezdő szettet vásárolnék,vagy éppen haladót... :) Tudom van eu-s külföldi oldal,de én itthoni emberkétől vennék... thx all (2014.10.15. 16:09) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Utolsó 20

Linkblog

süti beállítások módosítása