Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

lockpick blog rss

2009.07.01. 15:33 Drlockpick


 
 
 
 Zárbetét felfúrás :
 
A módszer egyszerű, ám nem mondható sem gyorsnak, sem halkan elvégezhetőnek, mégis naponta hallani híreket, hogy ezzel a módszerrel jutottak be lezárt helyiségekbe. Manapság már egy valamire való zárbetét ezen betörési mód ellen védve van, ezt hívják felfúrás elleni védelemnek. Ajánljuk, hogy mindenképpen olyan zárbetétet válasszon az értékei megóvására, amely ezen védelemmel rendelkezik. Azonban szögezzük le, hogy a zárbetéteket gyakran olyan helyeken is használjuk, ahol esély nincsen arra, hogy valaki is nekiálljon kifúrni.
 
Zártörés :
 
Ezen módszer az előzőnél már sokkal inkább félelemre adhat okot, ugyanis szinte zajmentesen és igen gyorsan elvégezhető.
A lényege, hogy amennyiben a zárbetét az ajtó síkjából legalább 5-6 millimétert kilóg, akkor azt egy "komolyabb"
fogóval aránylag könnyedén ketté lehet törni. Ekkor a zártest(amit a zárbetét működtet) ami legyen akárhány ponton záródó is,
már a zárbetét nélkül is működtethetővé vált. Ebből is látszik a zárbetét a legfontosabb talán a védelemben.
Azonban, hogy egy kis jó hírrel is szolgáljak a védelem ezen módszer ellen rém egyszerű. Megfelelő méretű zárbetétet kell az ajtóba beépíteni, ugyanis ha a zárbetét nem lóg ki többet mint 2mm az ajtó síkjából, akkor nem lehet megfogni fogóval, következésképp a betörő ezen módszerrel való bejutását megakadályoztuk.
 
Letapogatás - Zárfésű - Finomnyitás - Rezegtetés :
 
A fenti elnevezések mind-mind a legprofibb elkövetők fegyverei értékeink ellen. A félelem tőle realitás, de azért jelentsük ki, hogy az előző módszereket művelni tudókhoz képest egy sokkal szűkebb réteg képes az elvégzésére. A használata komoly ismeretet, hozzáértést feltételez. A módszer legnagyobb fegyvere, hogy nem, vagy csak alig látható nyomot hagy a zárbetéten.
A védekezés ezen módszer ellen is egyszerű ugyanis a hagyományos fogazott kulccsal működő zárbetétet olyanra kell cserélni amely több csapsorral vagy oldalfúrt kulccsal működtethető. Ezek felismerhetők arról, hogy a kulcs vízszintesen megy bele.
 

2 komment

Címkék: hogyan

A bejegyzés trackback címe:

https://lockpick.blog.hu/api/trackback/id/tr91220195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UnitedParcelService · http://www.hevederzar.hu 2009.07.01. 20:56:41

Azért tabu nálunk a téma mert olyan a közbiztonság amilyen. Sajnos. De hát ez ellen tegyen az akinek az a dolga.
Érdekes blog, kíváncsian várom a folytatást.

Drlockpick 2009.07.02. 00:19:12

Tapasztalataim alapján rengeteg tudatlan ember van ilyen téren.Ma pl. láttam, hogy egy 1,5 milliós motor semmi szélén volt hagyva, ahol nagyon ritkán jár ember, és persze a yard soha.Biztonsági elvághatatlan lánc 3db, egy acéloszlophoz rögzítve.
Elvágni biztos nem fogják..viszont egy egyszerű lakattal volt biztosítva, aminek a kinyitása még egy kezdőnek is max 1 perc.Ha ezt tudná biztos, hogy nem a láncra költene..

Lockpicking avagy a zárnyitás művészete

Magyarországon tabutéma a zárnyitás kulcs nélkül, avagy angolul: Lockpicking. Én ennek a hobbinak hódolok és tapasztalataimat írom, hasonló gondolkodású embereket összegyűjtve. (Felelősséget nem vállalok az oldalon feltüntetett információk bármely illegális felhasználásáért.)

Szerkesztők:

Lockpickersrac:
lockpickersrac@gmail.com

Utolsó kommentek

  • Székely Balázs: Üdv nem tudom hogy Békéscsaba vagy környékén van e olyan lock picker aki esetleg szívesen megmutatná ezeket a fogásokat és eltudná magyarázni. Szívesen kipróbálnám ezt hobbi szinten már gyermek koro... (2018.03.12. 21:10) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Mechaniker: Hello Lockpikfan! Űzöd még az ipart? Én most kezdem. Jól jönne egy kis segítség. Lehet róla szó? (2016.09.18. 15:33) Elektromos és mechanikus zárfésű működési elve
  • picvic: Sziasztok! Kezdő zárnyitó lennék, van valakinek javaslata, hogy milyen kezdő készletet válasszak. Elsősorban ajtózárakat akarok nyitni, mert cilinderbetétekből igen nagy mennyiségem van gyakorolni a... (2015.04.22. 10:40) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Skoell: Sziasztok! Kezdő vagyok:-) Vettem egy Southord Euro Slim (c1510) szettet - a cikkek szerint ez tűnt a legjobb választásnak, és egy helyi boltban a legolcsóbb zárat - Buffo cilinder (Ecoline-Abus gyá... (2015.04.16. 23:36) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Noel1234: Sziasztok! Klom spinner,zárnyitó érdekel...Előre is köszönöm a válszokat! jjordi123@gmail.com (2015.02.18. 18:46) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • Nevada12: Azt szeretném kérdezni hogy kezdőként min szetett vegyek? Pl erről az oldalról mit ajánlanátok? shop.multipick.com/de/picksets elsösorban lakatokhoz használnám,de nem feltétlen csak arra. Köszönöm (2015.02.16. 12:24) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Ysengrin: Van egy vadonat új 5 darabos bankkártyába rejtett lockpick szettem. Érdeklődni ysengrin [kukac] citromail {P0nt} hu címen. (2015.02.01. 16:12) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • lockpick00: a tippmix1997@gmail.com-ról tudnátok véleméynyeket küldeni hogy kivásárolt már tőle ? Hogy jó minőségűt add el ,precíz , pontosan szállít? (2015.01.19. 11:54) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • lockpick00: ÜDV! Mindenkinek! (2015.01.19. 11:52) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • LockPickPoker: Kezdő szettet vásárolnék,vagy éppen haladót... :) Tudom van eu-s külföldi oldal,de én itthoni emberkétől vennék... thx all (2014.10.15. 16:09) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Utolsó 20

Linkblog

süti beállítások módosítása