Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

lockpick blog rss

Hogyan lehet saját lockpick szettem?

2009.09.30. 21:37 lockpickersrac

Hello Lockpickerek!

 

Nézzük, hogyan is tehetünk szert az első lockpick szettünkre.

Adódik a lehetőség, hogy megvásárolhatjuk azt, hiszen széles a kínálat. Nem kívánok reklámozni egyetlen céget sem, mert minden megvásárolható pick-szett jó a maga nemében arra a feladatra, amire tervezték. Például a kínai pick-eket jól használhatjuk a kínai zárakban és lakatokban, ahol a kulcscsatorna viszonylag szélesebb…

 

Általánosságban elmondható, hogy 3 különböző anyagvastagsággal kaphatók pick-ek: 0,5 - 0,6 - 0,7 mm. Az Amerikából rendelhető pick-ek vastagsága is ezen méretek körül van, azonban zoll méretben természetesen: 0,022 – 0,028 – 0,035 zoll. Meg persze van néhány egzotikus méret is kis-szériás gyártásban.

A leírt vastagságokhoz hozzá jöhet még a krómozás vastagsága. Szerintem ennek a bevonatnak a célja a marketing (fényes pick-et biztosan jobban lehet eladni). A bevonat idővel lekopik és visszanyerjük a pick eredendő vastagságát. Mondjuk, lehet még korróziógátló értelme hosszú tárolásnál, vagy tengerentúli beszállításnál, hiszen a pick-ekhez felhasznált rugóacélok azért nem rozsdamentesek. (Persze olyan sokáig úgysem hagyjuk állni őket, hogy megrozsdásodjanak!)

 

Vegyünk számításba azonban egy érdekesebb lehetőséget és készítsünk magunknak pick szettet, vagy akár csak egy „speciális” pick-et egy egyedi cilinderzárunkhoz.

Szeretnék először is abban segítséget adni, hogy milyen fémet válasszunk, hiszen ez okozza sokszor a legtöbb fejtörést.

 

Pick készítéséhez én az alábbi anyagokat tartom a legjobbaknak:

 

 Vasfűrész-lap: ezekből én csak a „bimetall” fűrészlapokat használnám. Ez a tulajdonsága egyrészt rá van írva, másrészt onnan tudod, hogy drágább, mint a normál. Olyan rugalmas, hogy teljesen karikába tudod hajlítani anélkül, hogy megroppanna. Vastagsága 0,6 mm és az egy-élű változat pontosan olyan széles (12 mm), hogy egy kényelmes pick méret jön ki belőle.

 

Illesztőfűrész lap: a japán változatok pontosan abban a három vastagságban vásárolhatók, ami nekünk kell. Viszont nagyon drága. Széles, így csíkokra kell valahogy vágnunk a pick készítéshez. Borzalmasan rugalmas és szívós, de csak addig, amíg el nem égeted köszörülés közben. Ha megégeted (tehát elváltozik a színe kék-lila árnyalatúra), akkor az anyaga elveszti miden számunkra kedvező képességét. Bár ez általánosságban elmondható az összes általunk felhasználni kívánt rugóacélról.

 

Műszerész fűrész lap: szintén nagyon jó anyag, általában 4 mm széles és 0,6 mm vastag, fillérekért kapható (100 Ft-os boltokban). A legjobb változat az, aminek a két végében egy-egy stift van a berögzítéshez. Ebből a lapból magának a pick-nek a hegyét kell készíteni. Persze keresni kell valami befogót, ami jó nyélnek, pl. 4 mm vastag réz illetve alumínium csövet. De persze a nyél lehet akár fából, vagy kétkomponensű műanyagból is...Itt egy nyers pick ebből a fűrészlapból. A feje még nincs kialakítva.

 

Acél pánt: amit a palettás szállításnál használnak lekötözésre. Ez a pánt felhasználás után a szemétben landol. Tehát ingyen juthatunk hozzá, ha megkérjük kedvesen a szállító cég tulajdonosát, hogy adjon egy darabot belőle. Általában 0,6 mm vastag. Ennek az anyaga nem olyan szívós, viszont könnyű megmunkálni és remek lágy pick-et lehet készíteni az oldalt fúrt kulcsos zárakhoz.

 

Ablaktörlő lapát merevítő: az ablaktörlő lapátok gumiját kétféleképpen merevítik, vagy egy belefűzött acélcsíkkal, vagy kívül a két szélén, két vékonyabb acélcsíkkal. Mi mindkettőből készítünk pick-et is és forgatót is. Ebből készül a híres Raimundo’s Bogota-pick is (kép1, kép2). Jön az ősz, mindenki lecseréli az ablaktörlőt. Így a benzinkutaknál és az autószerelő műhelyekben most dömping van a kiselejtezett, régi ablaktörlőlapátokból. Bátran (és udvariasan) kérjük el a műhely tulajdonosától.

 

Utcaseprő gép kefe: illetve nekünk annak csak a fém sörtéje kell. Kétféleképpen juthatunk hozzá. Az egyik, hogy mindig nyitott szemmel járunk az utcán. A járda mellett az úttesten számtalan található. A másik, hogy elkérjük a kidobott kefét az utcaseprő vállalattól. Egy ilyen elkért keféből az életed végéig készíthetsz pick-eket és forgatókat...(pl. saját pick oldalt fúrt kulcsos zárakhoz)

 

A pick elkészítéséhez kell még: pick minta (template), vasaló, köszörű (jó ha van asztali korongos és kézi Dremel is), védőszemüveg (!), egy pohár víz (Nem inni! Hűteni!) és smirglipapír különböző durvaságú.

 

Elkészítés:

A pick mintát lézernyomtatón kinyomtatjuk a megfelelő méretben. Ezzel persze kell játszani egy kicsit, de hát ezért van mellette a vonalzó. Majd festékkel a fűrészlap felé a lapról átvasaljuk a pick képet a fűrészlapra. Csinálhatod úgy is, hogy öntapadós oldalra nyomtatod ki a pick-ek képét és körbevágod, de az mindig elcsúszik nekem köszörülés közben.

 

A fűrészlap nagyját leköszörülöd az asztali köszörűvel, de fontos, hogy az anyagot a köszörülés helyéhez a lehető legközelebb fogd, hogy mindig kontrolláld az anyag hőmérsékletét (Óvatosan, mert veszélyes! Az ujjad bánhatja!). Ha kezd a kezednek elviselhetetlenül meleg lenni, hűtsd le a pohár vízben és máris köszörülheted tovább.

A nyél kialakítását hagyhatod a legvégére. Ha elszúrod a fejét, akkor a nyél megformázása úgyis csak elvesztegetett idő volt.

 

Dremellel, vagy hasonló kézi köszörűvel aztán finomíthatod a fej alakját. Ehhez én a vágókorongot használom, mert az elegendően lapos, hogy finom rádiuszokat alakítsak ki. Vigyázat! Itt már olyan vékony az anyag, hogy egy rossz mozdulattal akár teljesen lekaphatod a pick egész fejét és kezdhetsz mindent elölről.

 

A legvégén pedig durva, majd egyre finomabb (pl. 200-as) smirglivel le kell venni az éles széleket, tovább finomítható a fejforma és a végén fényesre polírozhatod (1000-es) a felületet. Vigyázat! A pick hegyes, így a smirglipapíron átszúródva tövig megy az ujjadba!

 

Legvégül még ki kell alakítanod a nyél formáját. Legegyszerűbb a sarkokat lekerekíteni és kész. Ha nem akarsz sokat vacakolni, keress egy megfelelő vastagságú zsugorcsövet és azt melegítsd rá a nyélre. Fokozható a pick kényelme úgy hogy vastagabbra készíted a nyelét, ha előbb feltekersz valami zsinórt a nyélre és aztán dugod a zsugorcsőbe.

 

A fent leírt kialakítással kis munkával és akár ingyen nyersanyaggal egy egész profi készletet készíthetsz magadnak.

 

Van persze néhány különleges pick készítési mód is, mint például:

-         Raimundo’s Bogota pick (link)

-         Falle Style pick set (link)

-         Legion303 nyélkészítés

-        Kaotik's forgatói

-         Ratyoke's picks

-         vagy akár a hogyan hajlítsak pick-et gémkapocsból.

 És még sok másik pick szett, amikhez képeket és leírásokat itt találtok: http://www.lockpicking101.com/viewforum.php?f=4

 

Szerintem maguk a képek sokat mondóak. Kis gyakorlással bármelyik szettet elkészítheted magadnak.

 

Ha magát a készítést akarjátok videon látni, akkor itt egy például: Pyro's film
 

Akár vesztek, akár magatoknak csináltok pick szettet szerintem a következőket vegyétek figyelembe:

  1. 3 fele pick-el (hook, snake, diamant) a zárak 95%-a kinyitható. A többi különleges forma főleg különleges feladatokra való.
  2. 0,6 mm vastag pick-el a zárak jó többségébe gond nélkül beférsz (főleg, ha elöl, alul akasztod be a forgatódat és azt nem a kulcscsatornába gyömöszkéled be a pick mellé). Néha szükséges egy 0,5-ös pick a nagyon zik-zakkos, vagy nagyon szűk kulcscsatornába. Viszont nekem még sosem volt szükségem 0,7-esre.
  3. A pick legyen elegendően hosszú (8-10 cm nyél és 4 cm fej rész), hogy feltámaszkodjon a nyél vége a kezeden. Ugyanis úgy kell fogni mint egy ceruzát: hüvelyk, mutató és középső ujjakkal irányítod a hegyét és várod a stiftek visszajelzését. A gyűrűs ujjad közben feltámaszkodik a zár elülső peremén, ezzel állítod be azt a mélységet, hogy éppen melyik stiftet (csapot) akarod nyomkodni.
  4. Ha mini-pick-et vásárolsz, vagy készítesz (pl. KGB szett a HPC-től, vagy bicska-készlet), akkor számolj azzal, hogy szuper kényelmetlen. Ugyanis a pick-et csak 2 ujjal tartod(hüvelyk és mutató), tehát elégtelen a visszajelzés, kényelmetlen és gyorsan elfáradsz. Szal igen hamar fel fogod adni. Egyébként ezek a szettek szuper drágák is. Rejtegetni a pick-et meg úgysem kell, hiszen nem hordod magaddal, úgyis csak otthon nyitogatsz vele saját zárakat!
  5. Minden fém nyelű szerszámot érdemes bevonni minimum egy zsugorcsővel (vagy duplával), vagy érdemes vékonyfalú, lágy PVC csőbe dugni, hogy ne készüljenek ki az ujjaid (amíg vérhólyag van rajta, addig nem tudsz pickelni). Ez érvényes a vásárolt HPC, Southord, Multipick, Majestic... és az összes többi pick-re is
  6. Még a vásárolt pick-eket is érdemes használat előtt egy nagyon finom smirglipapírral „áttörölni”, hogy elvedd a sarkok élét. Így sokkal jobban mozog a kulcscsatornában és kevésbé károsítja a zárat, nem „reszeli le” a réz csapok tetejét.
  7. Végül, ha azt gondolod, hogy a Te picked készült túl gyenge anyagból, mert mindig elhajlik/beletörik, akkor az a szomorú hírem, hogy túl erősen forgatsz és túl erősen pickelsz! Nem a pick-ed, vagy annak az anyaga a hibás! Ha egy csap már megakadt, akkor azt ne nyomd tovább, mert csak a pick-ed hajlik el! A hangsúly a dinamikus-erőbeállítású (mindig változó erejű) és lágy forgatáson van. Az átlag kezdő lockpicker problémája, hogy túlfeszíti a hengert (túl nagy lesz a kontakt-erő a csapok és a henger között) és így normál erővel nem tudja lenyomni a csapokat, csak beletöri a pick-et. Ha már hajlik a pick, akkor azt indokolatlan nagy erővel nyomod...

 

Ha már szert tettél egy pick szettre és van saját zárad, akkor akár neki is kezdhetsz lockpick-elni!

A következő részben azt írom le, hogyan kezdj neki, mik az alapjai, hogy a lenyomott csapok tényleg lent is maradjanak...

 

Zárak nyíljatok!

 

Üdv: Lockpickersrac

 

86 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lockpick.blog.hu/api/trackback/id/tr871419321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dortmunder 2009.10.02. 11:22:54

az eddigi 2 beírásoddal több dolgot tanultam meg mint amit eddig találni tudtam a neten:) csak így tovább!

robert1966 2009.10.17. 12:40:50

@Drlockpick: szia tudom de en nem is akarok torvenybe utkozni es ha rolam lenne szo nalam minden torvenyes uton van ,de elore is kosz

Zsolti15 2009.10.17. 17:36:09

Sziasztok!
Ma bukkantam rá erre az oldalra,és egyből elkezdtem olvasni,azonnal regisztráltam is,mihánts ráakadtam egy "bökkenőre"...
Azt szeretném megkérdezni,hogy ami van itt pick minta azt hogyan nyomtassam ki,hogy pontosan akkora legyen,amekkora az kell?
Mert én kinyomtattam,lemértem azt a vonalat,ami a kép alján van,ami alá az van írva,hogy "Line is 4,75 in. or 12 cm." és az nekem 11,5 cm.
Ezt vasaljam rá a fűrészlapra,vagy valamilyen program segítségével nagyítsam fel?
Vagy hogyan lehetne ezt megoldani?
A válaszokat előre is köszönöm! =)

lockpickersrac · http://lockpick.blog.hu 2009.10.19. 21:41:24

@Zsolti15: Hali Zsolti15! Én nem sokat vacakolnék ezzel. Persze, ha valami számítógép guru vagy, akkor érdemes felnagyítani (lehet gyorsan is valami profibb fénymásolóval). De ha ezt rávasalod és azt körbeköszörülöd, azzal sem tévedsz túl sokat... legfeljebb óvatosabban kell haladni a fej-rész kialakításával, végül is az a fontos...

Üdv: Lockpickersrac

Zsolti15 2009.10.20. 19:26:26

lockpickersrac
Köszi,már megoldottam,mert találtam egy másik sémát,amin ugyanazok voltak,egy vagy kettő pick-el több talán,de ez most nem fontos.Vagyis itt,és ott odavolt írva,hogy 224,84%-ban kell felnagyítani.
Ezzel annyit bajlódtam,de végül a jó öreg Photoshop segítségével megoldottam ezt a "problémát",szóval már kinyomtattam,már csak fűrészlap kell,aztán vasalom is. :)
Csak nemtudom,hogy milyen fűrészlapot vegyek hozzá,ugyanis mindenhol mást írnak,hogy melyik jobb.
Én a sima vasfűrész lapra gondoltam,vagyis erre a pár száz forintosra.
De várom a javaslatodat,elvégre nincs egy hete,hogy foglalkozom eme "hobbival". =)
Előre is köszi! :)

Zsolti15 2009.10.27. 18:26:00

lockpickersrac
Hello,tudnál választ adni az előző kérdésemre?
Köszi! =)

lockpickersrac · http://lockpick.blog.hu 2009.10.27. 21:28:50

@Zsolti15: Hello Zsolti! A helyedben én egy Bimetal fűrészlapot vennék. Bár ez kicsit drágább, viszont a végeredmény sokkal jobb lesz. Érveim: 1. a normál kétoldalas fűrészlapból sokat kell köszörülni, 2. a "tescos" kék színűt ha picit is meggörbíted, akkor ezer darabra pattan szét, 3. a bimetal lapból akár egy nagy karikát hajthatsz, akkor sem pattan el, tehát szerintem elegendően rugalmas. De bármelyiket is választod, ne felejtsd el köszörülés közben megfelelően visszahűteni mindig a fűrészlapot. Ha bármelyik felmelegszik annyira, hogy megváltozik a színe, akkor már túl késő. Inkább lassabban köszörüld le a felesleget, mint hogy utána eldobd az egészet...
Persze az élet nem áll meg a fűrészlapoknál, csinálhatod akár hézagmérőnek a 0,5-0,6-os lapjaiból is. Abból alig kell köszörülni...

Üdv: Lockpickersrác

Zsolti15 2009.10.28. 16:35:45

locpickersrac
Köszi a válaszodat!
Sikerült kinyitnom egy lakatot,egy jó régit,de olyan,hogy az oldalán van a zárnyílás egy egyszerű gemkapoccsal.A forgatót úgy oldottam meg,hogy találtam a papám műhelyében egy azt hiszem esernyőnek a fém konstrukciója lehetett,azt összenyomorgattam satuban akkorára,hogy beleférjen a zárba,de még így is valamikor még lejjebb vékonyabbra fog kelleni köszörülnöm,mert nem mindegyik lakatba,zárba passzol.
Jah,és visszatérve a gemkapocsra...
Csináltam belőle fésűt is meg kampót is,és ezzel a három szerszámmal sikerült kinyitni ezt a lakatot. =)
Van még egy lakat,de azt nem tudtam ezekkel,mert annak keményebb a rúgói és elhajlott a pick,majd akkor ha kész lesznek a bimetall-os szerszámok,akkor majd megpróbálom azokkal.
Szerinted szerezzek valahonnan ablaktörlőt,vagy jó lesz ez?
Jah,és szerintem inkább maradok a bimetall-os fűrészlapnál,mert azt olvasgattam eddig róla,hogy azt karikába hajlíthatod se pattan el.
Tesóm tegnap vett tolómércét,szóval nem lesz nehéz megmérni,hogy milyen vastag is az a lap.
Ám most veszem észre,hogy mikor először írtam,akkor 17:36 volt,másodikra 19:26:26,harmadikra 18:26,ez véletlen? :D
Nah,ennyit akartam,további szép napot! =)

tomaji 2009.10.29. 15:02:12

@Zsolti15: Bár nem nekem szól a kérdés, tölem jön a válasz. Szerintem nem fog haragudni a Lockpickersrác. ;-)
Az esernyö alkatrészeit felejtsd el. Beletörik könnyen a zárba. Az ablaktörlös az igazi.
"Jah,és szerintem inkább maradok a bimetall-os fűrészlapnál,mert azt olvasgattam eddig róla,hogy azt karikába hajlíthatod se pattan el." Pontosan a Lockpickersrác írta eggyel feljebb. :-))

Zsolti15 2009.10.29. 15:25:43

tomaji
Köszi szépen a válaszodat!
Ám nem csak itt olvastam most a hozzászólásokban,hanem amit írt az egész "Hogyan lehet saját locpick szettem"-ben is. =) :P
Nah,szóval akkor szerezzek egy ablaktörlős forgatónál+a bimetallos fűrészlapnál.
Ám az esernyős-el is kitudtam nyitni,de ma vettem észre,hogy meghajlott,akkor már van rá okom,hogy lecseréljem. :)
ma sikerült kinyitnom egy lakatot 28 másodperc alatt egy gemkapocsból készített fésűvel. :D
Nem hittem el,mikor elfordult a zár. :D
Bimetallos fűrészlapot hol tudnék venni,és mennyiért?
Köszi a válaszokat előre is! =)

lelkeskezdő 2009.11.02. 14:25:15

Sziasztok:)

Nemrég szabadultam rá én is erre az Szép "művészet"-re .
Valamikor a Vaterán kínáltak fel egy ilyen szettet ~9.000,-Ft -ért , de nem vettem meg.
Most viszont baromira érdekel!!!
Műszaki beállítottságúként azt kell mondjam , elsőre lenyűgözött minden amit e témában olvastam.Én is túlvagyok az első zárbetét kinyitásán amit az elsőre kigondolt eszközökkel(forgató L alakú akasztó köszörülve, és fűrészlapból köszörült hook).
Aztán edzeni akartam a hook -ot mert ugye elgörbült, melegités-hűtés3x,4x. Aztán meg elört:(
Szeretnék szert tenni egy fincsi kis szettre ami jó minőségű és nem drága .
Tudnátok segiteni ,merre keresgéljek?
Köszi és nagyon jó a blog mert már most sokat tanultam:)

lelkeskezdő 2009.11.05. 17:25:01

Ablaktörlőből csináltam diamondot és forgatót :)király lett!
Van egy zár amin gyakorlok és már megnéztem pár másik zárat de abba meg nem fért bele.
kéne vennem egy szettet:)

tomaji 2009.11.06. 12:31:35

@lelkeskezdő: Nekem is ez van (többekközött).
Minden meg van benne ami kell, a minöség pedig megint nagyon jó. Csak ajánlani tudom.

lelkeskezdő 2009.11.06. 13:15:55

@tomaji: Akkor van ehhez is érzékem , mármint kiválasztani a jót:) most puhítom az asszonyt hogy egy ilyenre van szükség a háznál:))
ha megrendelem mennyi idő alatt ér ide (Szfvár.)? meg aztán a rendelés is hogy kell még nem csináltam ilyet?Segítene vki aki már rendelt így?! köszi

tomaji 2009.11.07. 13:32:14

@lelkeskezdő: Ha ilyen jó érzéked van mindenhez, akkor nem lesz nehéz a jól választott párodat meggyözni. Van egy jó recept a meggyözésre. Mond elöször, hogy az 1300 eurós e-pick kell. Persze drágának fogja találni. Te erre engedsz, és "csak" a HPC e-picket akarod, amit már nevetséges 450-ért meg lehet kapni. De még ez is nagyon drágának fog tünni, ezért te megint engedsz, és ezt az olcsó "vackot" veszed meg az Ö kedvéért. ;-)
Van PayPal-od? Avval a leg egyszerübb. Ha az nincs, akkor egy Mastercard, EC vagy VISA...
A szállítási idö az ???. Függ attól, hogy van-e raktáron, mennyi idö kell az esetleges VÁM-ra, meg a postás milyen gyors.
1978-ig én is fehérvári voltam. Kicsi a világ!

lelkeskezdő 2009.11.13. 10:02:44

Hja vatera ezt megéri megnézi.szerintetek ez megéri megvenni? ezekután csak egy jó erős forgató kell:) nem de?:)

ARMY 2010.06.23. 15:31:40

Kedves lockpickersrac!Nemrég kezdtem el ezt a hobbit és pár cilinderzárat és lakatot sikerült már kinyitnom drótból készített pickekkel.Szeretnék szert tenni egy alap,kezdő készletre olyan max 4000ft körüli összegért,de csak utánvétel tudnék fizetni.Esetleg tudnál nekem segíteni ebben.

Garett 2010.06.23. 16:23:10

Üdv: Már régóta szeretnék foglalkozni a zárnyitással
mint hobbival, szeretném megtudni hogy szombathely környékén van-e valaki aki segítene elsajátítani az alapokat. Előre is köszönöm.
Garett

lelkeskezdő 2010.06.24. 09:52:38

@Garett: Olvass itt van elég infó.A legjobb ha te magad készítesz diamond picket mert az a leg egyszerűbb és a forgatót sem nehéz megcsinálni.Ajánlom a trabi ablaktörlő lapát merevítőjét.
Beszerezni: Lockpickfan-tól, Drlockpic-től Vaterastb...
(A 4000,-ret keveslem , áldozni kell rá :))
Sok sikert.

kisbarno 2010.11.28. 14:33:23

Hello!
azt kérdezném hogy egy egyszerű olcsó lockpick setet hol tudok venni ? esetleg rendelni ?

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2010.11.29. 12:41:58

@kisbarno:
dobj egy emailt:

bumpkeyhun<kukac>gmail.com

ademm 2011.02.16. 09:15:58

Sziasztok!
Látom már rég nem volt hozzászólás, na mindegy.
Én hézagmérőből csinálom nekem tökéletesen megfelel,
már csak a széles vastagság választék miatt is.
Esetleg zsugorcsövet, vagy szigetelőszalagot tekerek rá.

steve18 2011.02.17. 22:24:30

sziasztok
régebben próbálkoztam zárat kinyitni de aztán kinőttem és hogy hogy rátaláltam erre a jó honlapra azt szeretném kérdezni hogy szette hol tudnék szerezni tudom lehet házilag is de sajnos időm nincsen rá se elég eszközöm léccives adjatok tanácsot (győri vagyok).köszi előre is csá

steve18 2011.02.17. 22:26:22

vagy vennék ha van valakinek eladó

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2011.02.18. 08:48:42

@steve18:

nekem akad pár darab Southord euro slim, ha érdekel, dobj emailt, oldalt ott van az emailem.

Lockpickfan

steve18 2011.02.18. 15:53:52

@lockpickfan:
szia és azt szeretném kérdezni hogy egész szettet is tudnék valahonnan szerezni? vagy menjek ki bécsbe?
és árban menynit kérnél érte? és merre laksz?

ademm 2011.02.19. 12:21:30

Sziasztok!
Engem is érdekelne gyári szett, ha valaki tud Ausztriában valami bolt címet ahol vehetnék, megköszönném, vagy ha van valakinek eladó az is megfelel. Köszi

REDI13 2011.05.13. 23:12:15

Azt hiszem ,jövő héttől ráállok ezen eszközök gyártására -ennyi lusta embert- ,feladva az eddigi vállalkozásom :))

nard 2011.06.05. 06:17:44

sziasztok!
tudja véletlenül valaki, hogy egy közvetlen meghajtású, mechanikus kulcsmásoló gép szokott 3000-t forogni? ebbe a tartományba milyen marótárcsát javasoltok? kösz

picker_01 2011.06.05. 08:51:06

@nard: 3000-t biztos nem forog az már nagyon gyors lenne a faipari gépek forognak 6-8000 t de az már szabályosan süvít olyan gyors a marókat se lehet már forgás közbe látni.... Típusonként változik szerintem másodpercenként 2-5-15 körül lehet annál valószínü nem több. Fém megmunkálásnál ha nagyon gyorsan forog akkor nagyon felhevül a munkadarab eldeformálódhat stb. Pl kés élezésnél is folyamatosan kell azt hűteni.

rácz istván 2011.06.07. 09:14:57

sziasztok laki vagyok tudvalaki nekem segiteni sulypontos zárat szeretnék nyitni.fontos lenne a megoldás.köszönöm. laki

steve18 2011.09.19. 21:37:36

Sziasztok
én is szeretnék majd házilag készíteni egy teljes készletet de most nagyon nincsen kedvem hozzá (lusta vagyok sajnos ) addig viszont rendelnék is kerestem oldalakat de azok mind USA-ból jönnének nem tud valaki valami megbízható és minőségre is jó oldalt vagy teljes jó állapotú szettet ? válaszaitokat előre is köszi. (martanan19@freemail.hu)

ZSÍR AZ OLDAL!!!!!!

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2011.09.19. 22:36:09

@steve18:
Ukbumpkeys vagy multipick-service.

Multipick drágább de pontosan 4 nap alatt szállít, ukbumpkeys olcsóbb de 1-2 hétbe telik míg itt van.

steve18 2011.09.22. 16:13:29

Sziasztok utána néztem az oldalaknak és a Multipick-et választottam és azon belül a HPC - Superior Pick Set 32 pieces-t szerintetek jó választás?
és köszi a segítséget!!!!

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2011.09.23. 00:29:57

@steve18:

Üdv!

Én inkább kezdésnek vennék egy HPC alapszettet ( hook- half diamond - snake rake).
Mellé 2 HPC 2000 hook-ot, illetve egy 22 részes southord szettet, ha már nagyban gondolkozol.

Ezzel egy bőven univerzális szetted lenne, kicsit drágább ugyan de megéri, hidd el, én is ezeket a pickeket használom és nem volt olyan zár amibe ne fértem volna el velük.

steve18 2011.09.23. 21:51:27

Hali a HPC 2000 hook-ot nemtaláltam a multipick-en. És mit szóltok a HPC- Color Pick Set - 35 pcs-RE????
ismerősömnek az van és azt mondja hogy jó a minőség és neki bevált eddig .én most legalábbis lakaton szeretnék gyakorolni aztán utána jöhetnek a nehezebb prédák. és köszi az ötleted .És a HPC alapszettet mindeggy milyent veszek? és most megyek is .Jó estét mindenkinek

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2011.09.23. 23:32:04

@steve18:
Multipick-en tudsz venni darabra is.
www.multipick-service.com/htdocs/en/werkzeug/picksets/ersatzlkpcks/

Innen a HPC félgyémánt-hook-snake hármast javaslom, és itt vannak a HPC 2000 -k is.

A színes készlet fele b@szott vastag és az euro profilban is korlátozottan fér el, nem javaslom személy szerint ( ugyanis 2 fajta vastagság van a pickekből, 0.28 és 0.22, a 0.28 az horror vastag szerintem).

steve18 2011.09.24. 08:57:14

Köszi
Szóval HPC-fajtájú pickek pont ideálisak anyagvastagságra? "3 fele pick-el (hook, snake, diamant) a zárak 95%-a kinyitható" majd akkor igy próbálok keresni. és köszi a segítséget

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2011.09.24. 10:33:00

@steve18:
A sima HPC ( nem a színes!) megfelelő igen.

Southord euro slim a legjobb véleményem szerint, de csak gyakorlottabbaknak javaslom, ugyanis érzékeny műszerek, és könnyen hajlanak ha durván bánnak velük.

steve18 2011.09.24. 17:26:43

DINO Blue & Green Stainless Pickset 32 pieces szett anyag vastagsága mennyi? és köszi a segítséget néztem de Southord euro slim-et nem találtam .vagy csak én vagyok ilyen. multipick-en nézegetek amúgy.köszi

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2011.09.25. 18:08:39

@steve18: Pro pick sets menüpont.

A dino jó, saját mérés szerint 0,22-es.

steve18 2011.09.27. 17:19:43

Hali
Az egyik ismerősöm azt mondta hogy Pick Gun rewndelése és tartása büntetett az országunkban.És ezt hogy mondta utána is néztem neten valaki azt irta büntetik valaki pedig hogy nem.Most hogy is van ez pl: ha rendelnék a multipickről? az legális mivel nem amcsiból jön? vagy maga magyarországon tilos ?.A választ előre is köszi.aZÉRT KÉRDEZTEM MEG TŐLETEK MERT MEGBÍZOK A VÁLASZAITOKBA!! na hali

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2011.09.27. 23:34:23

@steve18:
olvasd el a vonatkozó cikket és megérted.

steelpicker 2012.01.14. 21:33:57

nagyon sokat tanultam köszi és a szettet is meg fogom csinálni :)

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2012.01.15. 18:03:52

@steve18:
Szia!
A kérdés hogy mi van a tokra írva? MPXS-2 vagy C 32?

Ákos

paul15 2012.01.22. 09:02:19

@steve18: Szia! Légyszi írd meg,hogy hol laksz.

steve18 2012.01.22. 13:48:41

Hali győr környékén lakok,ha tényleg érdekelne még a dolog akkor email-címet adhatnál és privibe megbeszélhetnénk a dolgot.

allinclusiv 2012.02.24. 17:17:12

Sziasztok lockpickerek!
Először is tetszik az oldal nagyon,mint tartalmilag mint eszmeileg. Mindenkihez szólnék aki szakmabeli. SZERETNÉK VÁSÁROLNI pick gunt ami lefelé üt , nem elektromost hanem mechanikust. SZÁNJATOK MEG EGYEL A KÖZELJÖVŐBEN. Ha van valakinek porosodva a polcon szívesen megveszem. Írj egy emailt az allincluziv@freemail.hura küldj egy tel számot és visszahívlak megbeszélni az átvételt.

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2012.02.24. 17:36:30

@allinclusiv:

Köszönjük az elismerést! Igyekszünk.

Mindezen kívül már sokadszorra jelzem mindenkinek, hogy elég egyszer beírni valamit, mert úgy is látjuk( oldaldoboz a friss kommentekkel), a duplikált kommentek pedig törlésre kerülnek.

Lockpickfan

rayon 2012.04.07. 13:42:41

Sziasztok!

Most leltem rá erre a szuper oldalra. Mostanában kezdett el érdekelni ez a lockpicking téma.

Arra volnék kíváncsi, hogy muszáj feltétlen vennem egy egész készletet? Nem elég csak két picket? Most egy ilyen régi zárat szeretnék kinyitni, aztán gondoltam, ahhoz talán elég valami egyszerű is.

Mennyibe kerül különben pár pálcika?

skodasandor 2013.01.08. 07:43:18

helo volna valaki aki profi.dorsodban.kédznék.zt.azt..kőszi.lelkes-amatőr

Szellem János 2013.05.01. 01:04:45

csak 45km-re lakom.és érdekel

Kopasz picker 2013.05.11. 08:52:55

Eladó pickek érdekelnének házi készítésű is érdekel csak normális Legyen ha valakinek van készlete vagy csak pár darab hazikeszitesu kezdő szettje akkor írjon a toszikahh@gmail.com ra Köszönöm

lazlooo 2013.07.16. 02:38:54

Sziasztok,mostanaban csemegezek a cikkekben es egyre jobban erdekel a dolog.mivel nincsenek a haztartasban eszkozeim szeretnem ha lenne jelentkezo aki megcsinalna nekem az alap dolgokat termeszetesen anyagar es munkadij elleneben.ha van aki vallalkozna erre az jelezze nekem emailben:marrion@freemail.hu igy mindketten jol jarnank ;)

lam234 2013.09.07. 22:43:38

Szia!
Engem érdekelne egy elektromos zárnyitó-szett.Az ionized4567@gmail.com-ra írjon,akinek van eladó.Üdv Mindenkinek:lam234

Garett 2013.11.05. 19:18:18

Helló! Szeretnék lapmart kulcsos zárhoz(dimple lock)készíteni szerszámot.Tudtok esetleg valami sablont vagy tervet hol tudnék találni? Előre is köszönöm a választ!

cereal killer 2013.12.07. 15:36:28

@Garett: Van egy eladó szettem. Adj egy email címet és megbeszéljük.

liberec 2013.12.22. 10:36:03

sziasztok szeretnék egy pick gun zárnyitó készüléket
segítségeteket előre is köszönöm.
liberec@vipmail.hu

Kazuya Mishima 2013.12.24. 23:54:28

szia segítenél nekem,nem találok konkrét rajzot a neten a 3 fajta lockpickről,mármint a pontos adatokat,mm...stb,amit kitudnék nyomtatni,tudsz ebben segíteni?

dudimaki98 2013.12.30. 21:42:45

@tippmix1997: Engem érdekelne. itt az e-mail címem is: prodave74@gmail.com

Kazuya Mishima 2014.01.03. 16:05:59

@Kazuya Mishima: sziasztok,van aki Kaposvári közöttetek?vagy a környékén lakik? az jelentkezzen kérem.....curtis860515@freemail.hu

Lénárd Máté (törölt) 2014.01.04. 18:34:43

Sziasztok!
Különféle lockpick szetteket árulok az aprod.hu-n.reszletelert írjatok emailt.
lenard1mate0@gmail.com

gaborka86 2014.01.21. 13:59:25

Sziasztok!
Aki a Lénárd Máté "úrtól" rendelne bármit is az kétszer gondolja meg, mert soha nem fogja megkapni, és a pénzére is keresztet vethet.

baglacko 2014.01.23. 12:28:28

Én is rendeltem tőle, 4000forintot rángatott ki belőlem az a féreg! Mindegy majd a bíróságon találkozunk mert intézem a feljelentést!

Rtk 2014.01.24. 18:38:57

Üdv!
Én is beleszaladtam, szerencsére "csak" 2000Ft-ot akasztott le. Aztán eltelt egy hét, és írt, hogy azért nem küldte, mert elfogyott a választott szett, ha utalok még egy ezrest, akkor küld egy nagyobbat. Itt már gyanús volt.
Érdekes, hogy ezt meg meri tenni saját nevén lévő bankszámlával.
Remélem többen nem szaladnak bele.

Kiss A. 2014.02.02. 14:45:17

@tippmix1997 tudnál árlistát küldeni?

Email:kissattilarimoc@citromail.hu

Kiss A. 2014.02.02. 14:55:39

@tippmix1997: tudnál árlistát küldeni?

Email:kissattilarimoc@citromail.hu

JohannGambolputty (törölt) 2014.03.18. 11:20:29

Sziasztok pickerek,
próbált már valaki az acél vezetékbehúzóból készíteni pickeket?
0,5 mm vastag, 3,2mm széles, ha köszörülöd jó szikrája van, de a 90 fokos kis sugarú hajlítást nem bírja.
Én ma reggel csináltam két picket belőle, egészen használhatónak tűnik - és 400 Ft 5m belőle :D

csirke farhát 2014.05.13. 15:26:49

szevasztok
kérdésem, kitől tudnék venni egy (akár házilag készült minőségi anyagból) daimond, hook, snake + forgatót. pesti átvétellel. ide írjatok: borus.demetere@gmail.com
köszönettel

csirke farhát 2014.05.13. 15:28:31

@csirke farhát:
elírtam a címet, ez a jó:
borus.demeter@gmail.com

maestro77 2014.05.16. 14:19:40

@tippmix1997: tudnál árlistát küldeni?

Email:maestro71@citromail.hu

Nashthyq10 2014.05.31. 15:28:41

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy alap lock pick készletet, amivel sima egyszerű lakotot lehet kinyitni.
otthoni gyakorlás céljából.
tud ebben valaki segíteni? :)
előre is köszi

lőrincz szabolcs 2014.06.24. 09:49:33

Sikerült venned? Kitől és mennyiért?mert nekem is kellene. Calo80@freemail.hu. A címem. Köszi ha valaszolsz

fax 2014.09.06. 19:10:11

Sziasztok, van egy eladó (KLOM Strong lock) Pick gun eszközöm. Ha valakit érdekel, küldjön emailt.

Picklocker 2014.10.10. 00:18:11

@fax: hali! Mennyibe és hogyan?

ZoltánTóth 2014.10.10. 09:26:56

Nekem 6e-be volt..., 5,5e? fax@freemail.hu

lockpick00 2015.01.19. 11:54:17

a tippmix1997@gmail.com-ról tudnátok véleméynyeket küldeni hogy kivásárolt már tőle ?
Hogy jó minőségűt add el ,precíz , pontosan szállít?

Ysengrin 2015.02.01. 16:12:26

Van egy vadonat új 5 darabos bankkártyába rejtett lockpick szettem. Érdeklődni ysengrin [kukac] citromail {P0nt} hu címen.

Noel1234 2015.02.18. 18:46:18

Sziasztok! Klom spinner,zárnyitó érdekel...Előre is köszönöm a válszokat! jjordi123@gmail.com

Lockpicking avagy a zárnyitás művészete

Magyarországon tabutéma a zárnyitás kulcs nélkül, avagy angolul: Lockpicking. Én ennek a hobbinak hódolok és tapasztalataimat írom, hasonló gondolkodású embereket összegyűjtve. (Felelősséget nem vállalok az oldalon feltüntetett információk bármely illegális felhasználásáért.)

Szerkesztők:

Lockpickersrac:
lockpickersrac@gmail.com

Utolsó kommentek

  • Székely Balázs: Üdv nem tudom hogy Békéscsaba vagy környékén van e olyan lock picker aki esetleg szívesen megmutatná ezeket a fogásokat és eltudná magyarázni. Szívesen kipróbálnám ezt hobbi szinten már gyermek koro... (2018.03.12. 21:10) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Mechaniker: Hello Lockpikfan! Űzöd még az ipart? Én most kezdem. Jól jönne egy kis segítség. Lehet róla szó? (2016.09.18. 15:33) Elektromos és mechanikus zárfésű működési elve
  • picvic: Sziasztok! Kezdő zárnyitó lennék, van valakinek javaslata, hogy milyen kezdő készletet válasszak. Elsősorban ajtózárakat akarok nyitni, mert cilinderbetétekből igen nagy mennyiségem van gyakorolni a... (2015.04.22. 10:40) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Skoell: Sziasztok! Kezdő vagyok:-) Vettem egy Southord Euro Slim (c1510) szettet - a cikkek szerint ez tűnt a legjobb választásnak, és egy helyi boltban a legolcsóbb zárat - Buffo cilinder (Ecoline-Abus gyá... (2015.04.16. 23:36) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Noel1234: Sziasztok! Klom spinner,zárnyitó érdekel...Előre is köszönöm a válszokat! jjordi123@gmail.com (2015.02.18. 18:46) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • Nevada12: Azt szeretném kérdezni hogy kezdőként min szetett vegyek? Pl erről az oldalról mit ajánlanátok? shop.multipick.com/de/picksets elsösorban lakatokhoz használnám,de nem feltétlen csak arra. Köszönöm (2015.02.16. 12:24) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Ysengrin: Van egy vadonat új 5 darabos bankkártyába rejtett lockpick szettem. Érdeklődni ysengrin [kukac] citromail {P0nt} hu címen. (2015.02.01. 16:12) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • lockpick00: a tippmix1997@gmail.com-ról tudnátok véleméynyeket küldeni hogy kivásárolt már tőle ? Hogy jó minőségűt add el ,precíz , pontosan szállít? (2015.01.19. 11:54) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • lockpick00: ÜDV! Mindenkinek! (2015.01.19. 11:52) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • LockPickPoker: Kezdő szettet vásárolnék,vagy éppen haladót... :) Tudom van eu-s külföldi oldal,de én itthoni emberkétől vennék... thx all (2014.10.15. 16:09) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Utolsó 20

Linkblog

süti beállítások módosítása