Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

lockpick blog rss

Kérdezz-Felelek 7. kérdés

2010.05.14. 21:48 lockpickersrac

Hello Lockpickerek!

 

Itt a hétvégére a hetedik kérdés:

7. Hogyan viselkedik egy súlyzó, illetve gombafejű ház-stift lockpicking nyitás közben? Mitől olyan különleges? Miért építik a normál stiftek közé?

 

Jó kommentezést kívánunk!

 

Üdv: Szerkesztőség

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lockpick.blog.hu/api/trackback/id/tr732003867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kivételek 2010.05.14. 22:05:43

Sziasztok!

Finomnyitás közben forgatószerszámmal előfeszítjük a zárat, és az említett csapok
- alakjuk miatt - megakadályozzák a velük párban található hengerstiftet abban, hogy a megfelelő helyzetbe állítsuk.

Az ilyen csapokat a finomnyitás megnehezítésére alkalmazzák, mivel ha a zárat a kulcsával működtetjük akkor "észre sem vesszük" az ilyen stifteket.

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2010.05.14. 22:32:53

ezen stiftek feladata a pickelés megnehezítése.

Mikor a stiftet lenyomtuk annyira, hogy a feje a ház és a henger között van, egy kicsit mozdul a zár (leültetett érzés) viszont a fej keresztbeáll, így nem engedi a zárat nyitni.

Felismerni arról, hogyha engedünk egy kicsit a forgatón, akkor a hengert visszafelé igyekszik forgatni, illetve én speciel arról szoktam, hogy mikor megnyomkodom finoman a leültetettnek hitt stift fejét, akkor a rendesen ültetettnek van egy kis rugózása, a beakadt H stift pedig kemény, mint a kő.

LOGAN 2010.05.16. 14:32:53

arra a kérdésre hogy hogyan viselkedik nyitás közben itt egy videó www.youtube.com/watch?v=nJk7rcUI-mA&feature=related azért építik normál stiftek közé hogy nehezebb legyen feltörni a zárat

lockpickersrac · http://lockpick.blog.hu 2010.05.16. 19:31:23

Hello Lockpickerek!

Köszi a válaszokat. A lényeget összefoglaltátok.
A biztonsági stiftek (mindegy, hogy milyen alakú) a finomnyitás, lockpicking megnehezítésére vannak beépítve.
Abban picit pontosítanék, hogy lockpicking közben konstans forgatóerő mellett ha rányomunk egy beakadt súlyzó illetve gombafejű stiftre, akkor érzünk egy a hengert visszaforgató erőt...
Az viszont nagyon igaz (Lockpickfan írta), hogy az ilyen "beakadt" stift kőkemény visszajelzést ad és egyáltalán nem mocorog úgy, mint a már leültetett stift.

Üdv: Lockpickersrác

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2010.05.16. 19:39:12

@lockpickersrac:

A zárszétszedős leírás után szétkaptam a "kis kedvenc" záramat ( 4000 forintos - azt hiszem túláraz az itteni vasbolt- biztonsági zár, felfúrás meg minden ellen védve, csak épp rakelésre 2mp alatt nyílik ki még amatőrkezű barátomnak is ).

Építettem belőle egy kétfelű gyakorlózárat, egyik oldala csak H stift, a másik csak sima.

Szépen lehet érezni a különbséget, milyen mikor H stiftel "dolgozik" valaki, és milyen mikor csak simákkal.

lockpickersrac · http://lockpick.blog.hu 2010.05.16. 20:36:16

@lockpickfan: Érdekes, hogy amikor csak H stiftekből rakod össze a hengert, akkor sokkal könnyebben nyitható, mint ha a hengeres és H csapokat kevered. Még az is jóval nehezebben nyitható, ha csak az alap hengeres stiftekből rakod ki a sort.

Ha belekombinálsz egy olyat, hogy alacsony(1) - magas(2) - alacsony(3) - magas(4) - alacsony(5) csappárokból rakod ki a kombinációt, ahol hook-al kell mélyen benyúlni pl. a 4.stift mögé, hogy lenyomd az 5-öst, akkor egészen érdekes saját, trükkös zárat tudsz összerakni, aminek a nyitási módját csak te tudod...

A versenyeken az ilyen nagyon "trükkös" zárak titka a fűrészfogas kombináció, pl.: 91819. Valszeg a való életben nem állná meg a helyét az ilyen zár (nagyon nagy kopás miatt), de versenyen jól lehet szivatni vele.

Egyszer szívtam egy zár típussal (BKS), az istennek sem tudtam érezni a visszajelzését. Fogtam 5db kétoldalas cilinderzárat és összeraktam belőle egy csakorló sort: első cilinder fél: csak 1 db hengeres stiftpár az első helyen, második cilinder fél: csak 1 db H stiftpár az első helyen, harmadik cilinder fél: 1 hengeres pár az első helyen és 1 H pár a második helyen... és így tovább a teljes H (5 pár) és teljes hengeres (5 pár) kombinációig. Persze mindig érdemes kombinálni az alacsony és magas stiftpárokat is.
Jól lehet gyakorolni rajta.

Üdv: Lockpickersrác

lockpickersrac · http://lockpick.blog.hu 2010.05.16. 20:43:20

Sorry! Elírás!
Persze nem a "hengert" rakod össze H stiftekből, hanem a stiftpárok kombinációját.......

Így helyes az első mondat. Lévén a hengerben mindig teljes, hengeres stiftek vannak...

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2010.05.17. 00:19:18

@lockpickersrac: Tulajdonképpen azért raktam össze így a zárat, hogy gyakorolni lehessen a H stift "érzését".

Egészen jól adja magát, aztán ha megunom, majd variálok rajta megint....

Lockpicking avagy a zárnyitás művészete

Magyarországon tabutéma a zárnyitás kulcs nélkül, avagy angolul: Lockpicking. Én ennek a hobbinak hódolok és tapasztalataimat írom, hasonló gondolkodású embereket összegyűjtve. (Felelősséget nem vállalok az oldalon feltüntetett információk bármely illegális felhasználásáért.)

Szerkesztők:

Lockpickersrac:
lockpickersrac@gmail.com

Utolsó kommentek

  • Székely Balázs: Üdv nem tudom hogy Békéscsaba vagy környékén van e olyan lock picker aki esetleg szívesen megmutatná ezeket a fogásokat és eltudná magyarázni. Szívesen kipróbálnám ezt hobbi szinten már gyermek koro... (2018.03.12. 21:10) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Mechaniker: Hello Lockpikfan! Űzöd még az ipart? Én most kezdem. Jól jönne egy kis segítség. Lehet róla szó? (2016.09.18. 15:33) Elektromos és mechanikus zárfésű működési elve
  • picvic: Sziasztok! Kezdő zárnyitó lennék, van valakinek javaslata, hogy milyen kezdő készletet válasszak. Elsősorban ajtózárakat akarok nyitni, mert cilinderbetétekből igen nagy mennyiségem van gyakorolni a... (2015.04.22. 10:40) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Skoell: Sziasztok! Kezdő vagyok:-) Vettem egy Southord Euro Slim (c1510) szettet - a cikkek szerint ez tűnt a legjobb választásnak, és egy helyi boltban a legolcsóbb zárat - Buffo cilinder (Ecoline-Abus gyá... (2015.04.16. 23:36) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Noel1234: Sziasztok! Klom spinner,zárnyitó érdekel...Előre is köszönöm a válszokat! jjordi123@gmail.com (2015.02.18. 18:46) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • Nevada12: Azt szeretném kérdezni hogy kezdőként min szetett vegyek? Pl erről az oldalról mit ajánlanátok? shop.multipick.com/de/picksets elsösorban lakatokhoz használnám,de nem feltétlen csak arra. Köszönöm (2015.02.16. 12:24) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Ysengrin: Van egy vadonat új 5 darabos bankkártyába rejtett lockpick szettem. Érdeklődni ysengrin [kukac] citromail {P0nt} hu címen. (2015.02.01. 16:12) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • lockpick00: a tippmix1997@gmail.com-ról tudnátok véleméynyeket küldeni hogy kivásárolt már tőle ? Hogy jó minőségűt add el ,precíz , pontosan szállít? (2015.01.19. 11:54) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • lockpick00: ÜDV! Mindenkinek! (2015.01.19. 11:52) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • LockPickPoker: Kezdő szettet vásárolnék,vagy éppen haladót... :) Tudom van eu-s külföldi oldal,de én itthoni emberkétől vennék... thx all (2014.10.15. 16:09) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Utolsó 20

Linkblog

süti beállítások módosítása