Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

lockpick blog rss

Első magyar lockpicker találkozó

2010.08.17. 22:18 lockpickersrac

Hello Lockpickerek!

Ismét sok minden történt az elmúlt időkben, így több dologról is beszámolhatok.

De kezdjük szépen sorjában...

Júliusban megtartottuk az első magyarországi lockpicker találkozót. Mivel ez az első volt, nem nagyon tudtuk, hogy mire kell/lehet számítani, így zárt körben rendeztük meg személyre szóló meghívásos alapon.

Hát elmondhatom, hogy igen jól sikerült. Volt ott minden, mi lockpicker szemének-szájának ingere: cilinderzár nyitás, lakatnyitás, autózárak nyitása, Ford-Tibbie nyitás, bumpkey készítés, szerszámbemutató. Volt eszem-iszom is, grillezés, miegymás. Egyedül az időjárás hagyott némi kívánnivalót maga után, mivel szerintem a nyár legmelegebb napja volt árnyékban mérhető kb 38 fokkal. Viszont hideg üdítő volt korlátlanul, tehát elviseltük.
..


 


Szerintem a jelenlévők teljes egyetértésével elmondhatom, hogy olyan jól sikerült a nap, hogy mindjárt el is kezdtük tervezni a következőt. Egyszerűen kihagyhatatlan egy lokpickernek az ilyen alkalom, hogy személyesen ossza meg hobbitársaival az élményeit. Hiába írogatunk blogokon, fórumokon, igazán abból tanul az ember a legtöbbet, ha a valóságban látja a fogást, hallja a zajokat és érzi a pattanását egy zárnak, csapnak. Nekem az tetszik igazán mindig, amikor valaki már szinte majdnem az összes csapot ügyesen leülteti, de a zár valahogy mégsem nyílik (talán egy csap tartja még) és akkor segítséget kér egy másik lockpickertől (hátha ő másképp látja a fennálló szitut) és odatartja a zárat, de a forgatót nem ereszti. Ez a másik belenyúl a zárba és akarva-akaratlanul pont abba a stiftbe nyúl bele, amitől a zár kinyílik... Na, utána órákig lehet elemezgetni, hogy kinek az érdeme volt a kinyitás: aki fárasztotta, vagy aki kihúzta a halat a vízből.

Olyan sok téma merült fel egy napon, hogy utána napokig zsongott a fejem az élménytől. Muszáj volt utána a Balatonra menni egy kicsit kipihenni és az új, elcserélt zárakat egy kicsit megtapasztalni, megbabrálni, szétszedni, a csapjait kielemezni...

Meg is mutatom a talán egyik legkeményebb ellenfelet (találkozós szerzeményemet és egyben Decaza ajándékát; köszönet neki ezúton is), ami először órákig nem hagyta magát, egyszerűen nem adott pickelés közben semmi visszajelzést. A zár amiről szó van egy CISA Astral S.

Különleges, új stiftjei folytán sima SPP (Single Pin Picking, azaz a stiftek egyenkénti lenyomása) esetén először az ember semmiféle stift beakadást nem érez, mintha a fúrása és szerelése valami emberfeletti pontossággal készült volna. A pickelési módszerek tudatos egymásutáni kipróbálásával viszont észrevehető, hogy némi előkészítő rakelés után megjön a zár pontatlansága, majd némi SPP után beáll kipp állásba, ahol már csak 2 csap fogja. Ezek súlyzóstiftek, szóval ügyesen utánnyomva (engedve a visszaforgatási erőnek, de azért markáns erővel forgatva) aztán a zár megadja magát és egy hak „sóhajjal” pattan egyet, azaz végül csak megnyílik. Na jó, valszeg ez most egy kicsit érzelgősre sikerült... Lehet, hogy a sóhaj belőlem szakadt fel, mikor végtelen órákon keresztüli próbálkozás eredményeképpen éreztem, ahogy a zár ellenállása hirtelen elgyengül...

Itt a kép a zár csapozásáról. Érdekes megfigyelni a teleszkópos stiftet, ami rugó nélküli. A zár ABUS XP2S tesójában ebben még egy pici rugó is van belül (balról a harmadik ház csap). Érdekes még megfigyelni, hogy a hengerstiftek aljára is beszúrtak egy apró bemarást / elkeskenyítést, ami ugyan nem sokat zavar, de azért mégis csak ott van. Maguk a teleszkópstiftek valószínűsíthetően a bumpkey elleni védelmet szolgálják (ezt nem próbáltuk még).

Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, pickelésre ezt a CISA zárat. Igazán kellemes elfoglaltságot ad egy időre a nyitása...

Így az első találka eredményességének tükrébe és a következőnek a reményében kívánok mindenkinek a nyári hónapok alatt jó pihenést és sok szabadidőt a gyakorlásra, hiszen az ősz beköszöntével jön a német bajnokság, ahol vélhetően egy magyar csapattal tudunk rajthoz állni és megmutatni a világnak, hogy az Elzett 751-en felnőtt magyar lockpicker nemzedék felveszi a versenyt a legjobbakkal...

Jó nyaralást és szép időt hozzá! Zárak nyíljatok!

Üdv: Lockpickersrác

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lockpick.blog.hu/api/trackback/id/tr242229180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lelkeskezdő 2010.08.19. 09:22:38

Teleszkópos stift ..... de ravasz:)

chils 2010.08.28. 01:06:23

eről sajna lemaradtam melyik városban volt

Bélyegzőbolt · http://margokulcs.com/ 2010.08.28. 08:42:49

Helló hogy lehet hozzátok csatlakozni?

decaza 2010.08.28. 23:09:53

Sziasztok!
A cikben szereplő zár összeszerelésénél figyeljetek. Nem szabad elfordítani 90-fokkal felfele(a kucs fügőlegesen fent van). mert a képen látható alsó kis hengeres stifhez beugrik egy rugos csap és akkor vége a dalnak.Se ki se be.
Jó mulatást hozzá.

buksi90 2010.10.01. 19:22:33

Sziasztok!
Úgy érzem hogy késve írok, de az alábbi idézet jegyében - "igazán abból tanul az ember a legtöbbet, ha a valóságban látja a fogást, hallja a zajokat és érzi a pattanását egy zárnak, csapnak." - szeretném megkérdezni, hogy mégis hogyan lehetne eljutni egy találkozóra.
Egy kezdő

lockpickersrac · http://lockpick.blog.hu 2010.10.01. 20:41:08

@buksi90:
Szia Buksi90!

Szerintem ez végtelen egyszerű. Ha aktívan olvasod a blogot, akkor fogod látni, hogy mindig beleírjuk, ha valami megmozdulás van lockpicking ügyben. Hogy ez itthon, vagy külföldön, az már egy más tészta...

A blog jellegéből adódóan itt nem kell (meg nem is lehet) regisztrált tagnak lenni, bőven elég, ha kommentet írsz a téged érdeklő dolgokról. Ezek lehetnek kérdések, hozzászólások, egyéb felvetések. Az aktív tagokat a különféle rendezvényekre külön, személyesen is meghívjuk.

Országos, össznépi "lockpicker találkozót" a téma jellegénél fogva NE várj!
De mi is keressük azokat a hobbistákat, vagy akár szakmabélieket, akiket a lockpicking az érdeklődés szintjénél kicsit jobban is érdekel...

Üdv: Lockpickersrác

Lockpicking avagy a zárnyitás művészete

Magyarországon tabutéma a zárnyitás kulcs nélkül, avagy angolul: Lockpicking. Én ennek a hobbinak hódolok és tapasztalataimat írom, hasonló gondolkodású embereket összegyűjtve. (Felelősséget nem vállalok az oldalon feltüntetett információk bármely illegális felhasználásáért.)

Szerkesztők:

Lockpickersrac:
lockpickersrac@gmail.com

Utolsó kommentek

  • Székely Balázs: Üdv nem tudom hogy Békéscsaba vagy környékén van e olyan lock picker aki esetleg szívesen megmutatná ezeket a fogásokat és eltudná magyarázni. Szívesen kipróbálnám ezt hobbi szinten már gyermek koro... (2018.03.12. 21:10) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Mechaniker: Hello Lockpikfan! Űzöd még az ipart? Én most kezdem. Jól jönne egy kis segítség. Lehet róla szó? (2016.09.18. 15:33) Elektromos és mechanikus zárfésű működési elve
  • picvic: Sziasztok! Kezdő zárnyitó lennék, van valakinek javaslata, hogy milyen kezdő készletet válasszak. Elsősorban ajtózárakat akarok nyitni, mert cilinderbetétekből igen nagy mennyiségem van gyakorolni a... (2015.04.22. 10:40) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Skoell: Sziasztok! Kezdő vagyok:-) Vettem egy Southord Euro Slim (c1510) szettet - a cikkek szerint ez tűnt a legjobb választásnak, és egy helyi boltban a legolcsóbb zárat - Buffo cilinder (Ecoline-Abus gyá... (2015.04.16. 23:36) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Noel1234: Sziasztok! Klom spinner,zárnyitó érdekel...Előre is köszönöm a válszokat! jjordi123@gmail.com (2015.02.18. 18:46) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • Nevada12: Azt szeretném kérdezni hogy kezdőként min szetett vegyek? Pl erről az oldalról mit ajánlanátok? shop.multipick.com/de/picksets elsösorban lakatokhoz használnám,de nem feltétlen csak arra. Köszönöm (2015.02.16. 12:24) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Ysengrin: Van egy vadonat új 5 darabos bankkártyába rejtett lockpick szettem. Érdeklődni ysengrin [kukac] citromail {P0nt} hu címen. (2015.02.01. 16:12) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • lockpick00: a tippmix1997@gmail.com-ról tudnátok véleméynyeket küldeni hogy kivásárolt már tőle ? Hogy jó minőségűt add el ,precíz , pontosan szállít? (2015.01.19. 11:54) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • lockpick00: ÜDV! Mindenkinek! (2015.01.19. 11:52) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
  • LockPickPoker: Kezdő szettet vásárolnék,vagy éppen haladót... :) Tudom van eu-s külföldi oldal,de én itthoni emberkétől vennék... thx all (2014.10.15. 16:09) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
  • Utolsó 20

Linkblog

süti beállítások módosítása