Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

lockpick blog rss

Y-forgató készítése házilag

2010.08.28. 21:07 lockpickfan

Üdv lockpickerek!

   Első cikkemben szeretnék egy hasznos kis eszköz házi elkészítésének menetével szolgálni nektek.

Ez pedig nem más, mint az Y forgató, amt legfőképpen lamellás zárakhoz használhatunk.

   Szükségünk lesz hozzá egy hoszabb ablaktörlőmerevítőre, 2 fogóra, egy forrasztópákára, némi forraszanyagra, zsugorcsőre, és egy befogó alkalmatosságra.

Első lépésként fogjunk egy autó ablaktörlőmerevítő rudat, és vágjunk le belőle egy akkora részt, amilyen hosszúra a nyelét szeretnénk hagyni a forgatónak.

Ehhez mérten vágjunk még 2 részt, amire ráhagyjuk a fej kialakításához szükséges hosszt ( ez változó ahhoz mérten, hogy mekkora fesztávot szeretnénk a fejnek, illetve milyen mélyre szeretnénk hagyni a benyúlását a zárba.

Ez után hajlítsuk meg a fej formáját a 2 fogó segítségével. óvatosan hajlítsuk, mert ha gyorsan csináljuk, kifordul a fogóból vagy egyszerűen elszakítjuk az anyagot. A fém egy kicsit oldalra fog hajlani, ezt a fogóval, mint egy satuval, vissza tudjuk igazítani ha megvan a derékszög, vagy a kívánt hajlás a fejformában.

Fotók az előkészületekről:

 Ezután meghajlítjuk mind2 száron a kívánt fesztávolságot - ezt ajánlott a kívánt ponton a fémet felhívíteni, majd hajtani, és hideg motorolajban visszahűteni, így nem deformálódik vissza-.

Mindezek után egy erre alkalmas eszközbe rögzítjük a szárakat egymáshoz igazítva a következő sorrendben:

1- bal oldalra hajló szár-fej

2- a szárhossz végett levágott darab 

3- jobb oldali szár-fej.

Lásd fotón:

Következő lépésként összeforrasztjuk a 3 szárat egymáshoz, először az egyik oldalon, majd a másikon. Ajánlott használni egy kis folyasztószert, mert elég nehezen tapad meg a forraszanyag az oxidálódott felületen.

Miután ezzel megvolnánk, következő lépésként menjünk át csiszolópapírral párszor az első ill. hátsó forrasztáson, hogy ne legyen hepehupás a markolatunk.

Húzzunk fel 1 réteg zsugorcsövet a markolatra, és melegítsük rá, majd ezt ismételjük meg még 2 rétegben.

Mostmár csak a fejek méretre vágása maradt hátra, amit elvégezhetünk csípőfogóval, majd köszörűvel utánaigazítva a sorjának, vagy egy multiszerszámmal ahogyan énis tettem.

Zsugorcsüvezés után, méretrevágás előtt:

És készen is van a házi Y forgató, használjátok egészséggel! 

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lockpick.blog.hu/api/trackback/id/tr262255167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2010.08.30. 08:45:51

Itt most konkrétan zárfeltöréshez kapunk támogatást?
Ha jól tudom, utcán ilyen eszköz nem lehet nálad, szóval megcsinálhatod, játszhatsz vele, de ha utcán véletlen megtalálják nálad, az szabálysértés, nem?

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2010.08.30. 10:31:32

Meister:
Itt most konkrétan a lockpickinghez mint hobbihoz próbálunk támogatást nyújtani a hobbi iránt érdeklődőknek.

Közterületi "náladvane":
A zárnyitó eszközök közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősülnek, otthoni birtoklásuk nem ütközik törvénybe.
Közterületen elcsomagolva szállítható.

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2010.08.30. 10:34:21

Elfeledtem:
Szabálysértés akkor, ha nem elcsomagoltan szállítod, hanem csak pl. belerakod a zsebedbe, vagy a kezedben flangálsz vele, miegymás.

Tehát tokjában, egy fóliába vagy zacsiba becsomagolva hátitáskában szállítva nem lehet probléma belőle.

lelkeskezdő 2010.08.30. 10:38:34

@lockpickfan: Jó az elgondolás:) ezt én is megcsinálom.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2010.08.30. 11:35:47

Ok, köszi. Közben elolvastam még pár bejegyzést a blogon, s rájöttem. :-)

Csak nekem kicsit "furcsa" ez a hobbi, olyan, mintha telefonok kikódolásáról írna valaki, vagy programok feltöréséről. :-)

De most már értem miről szól a blogod, szóval a kritikai észrevételem élét kicsit tompítva vedd csak figyelembe.

Egyébként egy lakatot már nyitottam ki fésüzéssel, szakember megengedte, hogy kipróbáljam. Kb. 15 sec kellett hozzá. Innentől elgondolkodtam, hogy mennyi értelme van annak, hogy ha egy lakó csináltat magának rácsot, de abban egy sima Elzet zárbetét van. (Profinak 3 sec?)

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2010.08.30. 12:26:12

Igazából tényleg érdekes hobbi, amiről a blogon szó van ezt elismerem, így jogos a kritikád.

A blog nem az enyém, sőt, elég friss hús vagyok mondhatni, tulajdonképpen ez a cikk ahol csevegünk, az első bejegyzésem a blogban :)

Ha egy jól rögzített masszív rácsot valaki egy elzett-el magában véd, az kb. kamikaze, pláne hogy ha még ki is lóg a rácsból nemritkán 1 centire a zárbetét.

Az, hogy egy adott zárbetét mennyi idő alatt nyílhat meg egy hozzáértőnek, attól is függ hogy milyen biztonsági csapokkal van ellátva, mennyire változatos benne a stiftmagasság pl., milyen módszerrel próbálja nyitni az adott zárat, mennyire ismeri az adott típust, tehát sokkal komplexebb dolog annál, minthogy egy zárra azt mondjuk hogy 3sec nyitni.

Bélyegzőbolt · http://margokulcs.com/ 2010.09.06. 15:03:51

Igazából szerintem ez az én véleményem ez inkább sport mint ahogy sokan fogalmaznak betörők képzése. Egy betörő sem fog ilyen nyitási módszerekkel bemenni sehová. Mivel az elég időigényes Mig egy zárat ki tudna nyitni. A betöréseknél 80% ban vagy az ablakon az üveget betörve, vagy az ajtó felfeszítve, de előfordult már olyan is hogy a tetőt megbontva jutottak be. A további 15%-ba egyszerűen a zárat eltörve, vagya a pántos oldalon egy jól irányzott rugással jutnak be a lakásba. Ez kb annyi zajjal jár mind amikor a gyerekek labdáznak a lakásba. Nem fognak se zárnyitó pisztoly se más szerkezetet használni. Volt olyan hely is ahol jártam ajtókat helyreállítani ahol szó szerint az összes bezárt ajtót baltával verték szét. A lakásból 20000Ft. vittek el de a tulajdonosnak több mint 500000Ft os kárt okoztak ezzel.

Bélyegzőbolt · http://margokulcs.com/ 2010.09.06. 15:35:55

Én inkább a bumpkey technológia miatt agódok ami rossz kezekbe kerülve sajnos elég nagy károkat okozhat.

Ha lehetne kérni az oldal szerkesztőétől akkor ez jobb volna műhelytitokként kezelni. Amit csak egy zárt fórumon csak szakemberek vagy ellenőrzött felhasználók ismernének meg.

Hogy miért is kérném ez mivel hosszabb ideig tanulmányoztam ezt a nyitási technológiát azt kell mondanom hogy ezt kiadni egy nyílt fórumon amit bárki látogathat körűbelül olyan mintha a betörők kezébe az ország összes lakásához adnátok 1-1 kulcsot.

Bélyegzőbolt · http://margokulcs.com/ 2010.09.06. 15:59:06

Hogy miért is írom ezt?
Nem szakmai féltékenységből, ezt elhihetitek.
Csupán azért mert:

1. Ha ezzel a módszerrel nyitják ki az ajtót akkor ez nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudják bizonyítani. Ez azért is aggasztó mert a biztosító a betörés utánn nem fog fizetni a károsultnak. Mivel arra fognak hivatkozni hogy nyitva hagyta az ajtaját és úgy mentek be a lakásba.

2. Ehhez csupán a fúrt kulcsokat és a drága kódkártyás kulcsokat is beleértve csak egy hasonló típusú kulcsra van szügség és egy gömbölyű reszelőre.

Nem az oldalt és a szerkesztőt akarom ezzel bántani. Hanem szeretném ha elgodolkodnátok komolyan azon hogy egy zárt tagsági oldalon csak megbízható leellenőrzött felhasználóknak mutatnátok be ezeket a technikákat. Egy ilyen oldalt akár én is segítenék videókkal leírásokkal.

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2010.09.06. 16:00:30

rozsipitti:

Én inkább használnám a felvilágosítás és megelőzés módszerét, mint hogy a fejet a homokba és akkor nincs baj elvet valljam.

Az embereket fel kell világosítani ezekről a módszerekről, hogy védekezni tudjanak ellene.

És akár hiszed, akár nem, a bumkulcsot már nem most ismerte meg a publikum... szóval teljesen felesleges a szellemet megpróbálni visszatuszkolni a palackba véleményem szerint.

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2010.09.06. 16:02:35

@rozsipitti:
minden amit a zárral manipulálsz, pickelés, pick pisztoly, bumkulcs, otthagyja a nyomát, erről volt a blogban szó már.

Ajánlott olvasmány ezügyben:
www.lockpickingforensics.com/

Bélyegzőbolt · http://margokulcs.com/ 2010.09.06. 20:08:44

Abban hogy felszeretnéd világosítani az embereket az egy tök jó dolognak tartom. Most felvilágosítod őket pl:
A bump kulcsokról jó tudjanak erről hogy ez létezik, videómegosztókon rengeteg videó van a témába.
Ez ügyben a gyártók legalábbis a valamire való gyártók léptek is már.
Az új zárakba már beépíteték az ez elleni védelmet.
Ami mint te is aki zárakkal foglalkozik nagyon jól tudja hogy ugyan úgy kijácható.
Amit valószínüleg tartok hogy pár hét vagy hónap múlva meg fogsz osztani részletes leirással a blogba. Ha az embereket fel szeretnéd erről világosítani elég lenne egy videót is lejátszanod ez a zár ennyit ér... ne vegyetek ilyet. Mert ez egy szar... A másik dolog bemutathatod azt is hogy működik pl egy Audi Seat zárszerkezet elmagyarázhatod a működési elvét is szerinted ezek utánn az autógyárak vissza fogják hívni az összes modelt zárcserére vagy pedig gyártanak ezekhez az autókhoz új zárszerkezetet nem fognak. Az tuti. Lehet hogy az emberek a fejükhöz kapnak hogy hoppá ez csak ennyi... Jujj jujj. Vesznek kormányzárat amit te megmutatod hogy kb 1 perc ezzel a módszerrel kinyitni... és ez igy fog menni tovább és tovább ezután már hamarosan elmondhatod hogy ha biztonságba akarját a tulajdonaikat akkor a következő mozdulattal hegeszék be az összes ajtót és ablakot.

lockpickersrac · http://lockpick.blog.hu 2010.09.06. 21:29:03

@rozsipitti:
Hello Rozsipitti!

A cikket én írtam. Hidd el, elég sok éjszakai töprengés és pl. Lockpickfannal való beszélgetés eredményeképpen született meg.
A problémánk pont az volt, amit Te is leírsz. Vajon tényleg a köz tájékoztatását szolgálja a biztonságosabb otthonok érdekében, vagy betörőket oktatunk itt a tudományra?

Hadd mondjak el itt egy példát: egy istenadta külhoni lockpicker cimbora talált egy biztonsági lyukat az egyik neves széfzár gyártó vállalat termékeiben, amellyel a kulcsos zárak milliós nagyságrendű kulcsvariációját nevetségesen kevés variációra lecsökkenti azzal, hogy benéz a kulcslyukon. Ezt kétszer jelezte írásban a gyár vezetésének és fejlesztési osztályának. Mivel egyik sem mozgatta füle botját sem, így a cimbora az októberi LockCon konferencián fogja a módszert publikálni a nyilvánosságnak. Hátha történik valami érdemleges reakció...

Így megy ez! És így volt ez a bumpkey-vel is...

Az első szabadalmi bejegyzése 1926-ban volt, első publikáció 1970-ben, de a technika „igazi publikációja”, ami nagy port kavart, az csak 2005-ben történt a holland Barry the Key lockpicker által. Az első igazi fejlesztések a bumpkey ellen is ugyanerre az időre datálódnak ... jó sokat kellet várni velük!

Mi itt kis kemencében kis kenyeret sütünk.
A blog.hu által kínált lehetőségekben gondolkodunk és törjük a buksinkat mi is egy olyan pop-up ablakon, mint amit az egyszeri felhasználó a fegyveres fórumokon kap az arcába: „...csak saját felelősségre...csak szakmai látogató...kérem kattintson ide, ha ön az...”

A bumpkey cikk is ezt a vezérfonalat követi: hiába olvasod el, attól még nem tudsz egy bumpkey-t kireszelni. Ha mégis, akkor az ilyen irányú tudásodat tudatosan egészítetted ki a más, hasonló témájú oldalakról. (Hányszor olvasni olyat fórumokon, hogy megvett valaki egy 50-100.- EUR-s bumpkey készletet és egyetlen zárat sem bír vele a mai napig kinyitni. Most a készlet a szar, vagy az ő tudása...?)
„Ha nem tudsz bumpkey-t készíteni, akkor az azért van, mert nincs is szükséged rá...” - ezt a mondatot is olvashatod valahol itt a blogon a kommentek között.

Bővebben nem fogunk írni a módszerről, azt megígérhetem. A cikk a köz tájékoztatását szolgálja, mely szerint olcsó cilindert ne vegyetek, mert nem biztonságos!!!
Hogy mely módszerekkel törnek be a jövő betörői, azt pedig valszeg a jövő évi rendőrségi statisztikákban fogjuk olvasni...

Köszönjük a véleményed és mindenképpen várjuk más szakmabéliek hozzászólását is. Ez is a figyelemfelkeltést szolgálja!

Üdv: Lockpickersrác

Bélyegzőbolt · http://margokulcs.com/ 2010.09.07. 09:13:12

@lockpickersrac:
Nekem nincs semmi problémám se a cikkel sem magával a lockpickel se sőt sokkal több ilyen emberre lenne szügség a mai lakatosok legtöbbje meg sem próbálja a zárat megnyitni egyszerűen rombolással nyitják törik furják stb. Pedig nem kellene ez így lennie sokat beszélgettem a cégünknél dolgozó zárspecialistával erről pedig neki megvan hozzá a felszerelése. Ami megjegyzem szt a legprofibb az országba. De ő meg se probálja nyitni miért? Üzleti szempontból mert így az ügyfélről sokkal több pénzt lehet lehúzni képzeld el kimegy a mester szarrátöri a zárat mert ugye laikus szegény embert meg lehet győzni róla hogy ezt nem lehet más módon kinyitni. Ezután fogja a sajár zárát amin kb 4*haszonnal felajánlja hogy ez szuper zár 10000 ért és ezt kb 5000ft. ért rögtön beszereli, ha szügséges még másol hozzá hogy minden családtagnak legyen 1000ft db áron még vagy 4-5 kulcsot igy lesz egy egyébként 30-40 perces munkából közel a tulajdonosnak 30000-40000ft os költsége.

Ezért is gondolom hogy ez egy hasznos dolog. A dolog amiért én személy szerint agódom hogy sok 12-14 éves kölyök akik nem igazán mérik fel ennek a következményeit. Fogják és feltörik a szomszéd néni lakását és ezzel tönkretehetik a saját életüket is akár gondolj bele pl kedvért létja hogy ez egy szar 6 csapos bks zárbetét amit ha megrázol kinyilik milyen low a vénaszony nyissuk ki láttam a blogba hogy kell történetesen van a néninek egy számzáras széfje jaj de low kis mágneskapcsolós egy koccintás a megfelelő helyre kinyilik lenyuják a néni összes egész élete során sporolt pénzét.
Ne gondoljátok hogy ez egy idő utánn a rendőrség és más hatóság nem fog összefüggést találni az esetek közt. Ők se hülyék teljesen a következmények mik is lehetnek a blogot bezáratják. ip cím alapján bármikor beazonositanak benneteket. Utánna jöhetnek a szankciók is a magyarországi locpickingeket ugy fogják üldözni mint a középkorban a boszorkányokat.

Higyétek el ha igy ebben a formába csináljátok tovább ez csak idő kérdése.

Ezért írtam csak hogy ezt csak egy zárt közösségben külön regisztráció és szabályzat szerint folytassátok.

Ha igy tesztek akkor a lockpicknek lesz jövője az országban. Hiszen ez jó kezekben akár csodákat is csinálhat. De ha rossz kezekbe kerül viszont órjási károkat fog okozni.

A véleményem az szügség van erre a tevékenységre és városonként min 4-5 emberre is erre még később ki fogok térni hogy miért.

Azt mondjátok hogy szeretnétek ezzel az emberek figyelmét felhívni ezt más módon is megtehetitek. Nem lenne szügség részletesen elmagyarázni rajzokkal ilusztrálni azt. Ezt megtehetnétek a pl : hétvégén megrendezett összejöveteleteiken is, sőt szerintem jó dolog lenne megosztani ezeket az információkat egymás közt hogy minnél többet tanuljatok és minél jobbak legyetek. Valószinűbb hogy a rendőrök sem fognak ezek utánn úgy nézni rátok mint egy anyagyilkosra hanem esetleg még tanácsot is kének tőletek egyes ügyekben.

Bélyegzőbolt · http://margokulcs.com/ 2010.09.07. 13:03:31

Hogy miért is írtam az ezelötti hozzászólásomban hogy szügség lenne több ilyen emberre?
Egy nagyon friss történetet szeretnék megosztani veletek ez a tegnapi nap történt. Dolgoztam kis üzletünkben nem akarok neki reklámot csinálni.
Mikor felrohant az egyik biztonsági őr hogy nagy baj van.
Elmondta hogy a mélygarázsaban egy 8 hónapos kisfiú magára zárta az autót és már nagyon kétségbe vannak esve.
Gyorsan leszaladtunk a parkolóba ahol már a kisfiú és az anyuka is majdnem sokkos állapotba volt akinek van gyermeke mint ahogy nekem biztosan el tudja képzelni ezt a helyzetet. Az anyuka elmonta hogy már hívta az autóklubot ez ügyben de ők csak 1-2 óra múlva tudnak kijönni. hiába monta nekik hogy kisgyermekről van szó nem hatotta meg őket a dolog azt monták várjon türelemmel addig. Természetessen ezt látva azonnal kinyitottam neki az autóját.
Az anyuka könnyeivel küszködve köszönte meg ezt megható volt nagyon. Ez az eset bárkivel megtörténhet volna bárhol az országba akár a 40c-ba is a tűző napon.

Ilyenkor ugye jól jöhetne 1-2 profi szakember akinek erre a célra megfelelő szerszám és szakértelem van a birtokában.

Lehet sokan azt gondolják elég lett volna betörni az ablakot elárulom az anyuka próbálta de nem sikerült neki.
De már voltam 10 emeletesbe is ahol a gyerek magára zárta az ajtót az ajtóban zártörés elleni védelemmel ellátott zárbetét volt.

Amit az elöttem kiérkező lakatos szépen eltört és aki jól végezte dolgát közölte az ügyféllel hogy ezt nem lehet kinyitni hozzanak egy baltát és verjék szét az ajtót és távozott.

Még sorolhatnám tovább is.

lsmith 2010.09.09. 17:02:46

szevasztok!
nagyon kezdő vagyok a témában, egy kis segítségre lenne szükségem.
Találtam egy lockpick settet, és nem tudom, hogy jó lenne-e nekem, mint egy kezdőnek.
www.lockpickshop.com/C801.html
Vagy ha esetleg tudtok jobbat, akkor plz írjátok le.
msn: tothzoltan@windowslive.com
Kössz.

lockpickersrac · http://lockpick.blog.hu 2010.09.09. 20:09:15

@lsmith: Hello Ismith!

"Nagyon kezdő" létedre igen jól tudsz lockpick szettet választani!
Jobbat nem tudok, maximum olcsóbbat. Számíts rá, hogy mire hozzád érkezik, addig kb a kétszeresét fogod kifizetni, de még az az ár is nagyon jó ezért a kis készletért...
Ráadásul a szerszámok olyan szépek benne, hogy nem is érdemes zsugorcsőbe dugni őket még a kényelem érdekében sem. Igazi élmény mutogatni őket :-) és ráadásul még jól is használhatók!

Üdv: Lockpickersrác

lsmith 2010.09.09. 20:21:44

@lockpickersrac: :D
adhatnál msn-t, mert erről az oldalről nem érek el senkit.
megköszönném.

lsmith 2010.09.09. 20:25:04

lockpickersrac: tothzoltan@windowslive.com

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2010.09.10. 10:43:43

@lsmith:

Énis egy southord 22 részes szettet használok, egyszerűen nem tudok jobbat mondani.
Azért választottam a 22 részest, mert szinte mindenfajta hook, diamond, rake pick megtalálható benne, de nincsenek benne számunkra felesleges pickek, szóval szerintem a legjobb ár-érték arányú szett a piacon náluk.

Ezt kiegészítettem nemrégen egy 12 részes HPC színes szettel, mert vanna olyan tág kulcsprofilú zárak ahol szinte már zavar hogy vékony a southord, illetve egy marék vegyes házi készítésű forgatóval, és nincs olyan zár amit kisebb nagyobb szenvedések árán idáig ezekkel a cuccokkal ne tudtam volna kinyitni.

Bélyegzőbolt · http://margokulcs.com/ 2010.09.11. 09:49:18

Én egy 23 részes gosot használok még eddig mindent ki tudtam vele nyitni: autót és cilindereket is szerintem kezdésnek tökéletes. Egy hibája van csupán hogy kicsit vastagra csinálták pár zárba nehezen lehet dolgozni vele. De ezt egy reszelővel lehet orvosolni :-).

lockpickfan · http://www.lockpick.blog.hu 2010.09.11. 13:17:42

@rozsipitti:

A kínai pickeknek nagy hátrányuk, hogy míg egy profit pl, ha elhajlik, bár elég nehéz elhajlítani, vissza lehet hajtani óvatosan, a kínai viszont törik olyankor leggyakrabban.

Illetve a kínai pickeket formával kivágják lemezből és kész, ami miatt a pick hegykialakítása nem bír akkora strapát, mint pl. a rugóacélból lézerrel kivágott.

De amúgy azok a szettek is teljesen jók gyakorolni, miegymás :)

751-es 2011.03.04. 14:33:19

@rozsipitti: Tisztelt hozzá szóló tájékoztatom hogy a 80-as években én is dolgoztam mint betanított Zárlakatos 15 évesen mert nem tanultam tovább mikor itt dolgoztam mindenféle ellenőrzés nélkül felvettek bennünket. Munka viszonyom alatt legalább 15-20 fiatal dolgozott ebben a műhelyben akik mind megtanulták az automata után megjavítani a selejtes zárakat: Például a kulcs gyártás során rajta maradt sorja miatt kisebb csap került a zárba vagy lemaradt a kulcsról a szár marás ezért nem lehetett nyitni korrigálás szár marás reszelés a kulcsra. Gondolom hogy mindenkiből nem lett betörő közülünk. tisztelettel 751-es

Bélyegzőbolt · http://margokulcs.com/ 2011.03.04. 15:55:24

@751-es: Köszönöm a hozzászólást akkor tisztázzunk pár dolgot akkor kb 46 éves lehetsz kb a leírtak alapján én 37 vagyok mi egy más felfogás szerint lettünk nevelve.
A mai fiatalok legtöbbje tisztelet a kivételnek egy más rendszerbe lettek nevelve. Sokan fel se fogják hogy mit csinálnak a saját neveltfiam monta hogy tanítsam meg neki hogy kell kinyitni egy zárat, kérdeztem tőle miért érdekli meglepő volt a válasz.
Csak azért akarja megtanulni hogy a tanári ajtaját ki tudják nyitni a haverjaival mert akkor ő mien menő lenne.
Másik dolog mióta pár cikket és hozzászólást írtam a blogba többen megkerestek Olyanok akik nem a sport vagy munka szabadidő eltöltésére szereték volna használni a megszerzett tudásukat.
A harmadik ahol élek városba volt már iskolai konyhában olyan jellegű lopás ami sajnos az ottani dolgozok zsebére ment ahol kinyitották a zárat és vissza is zárták utánna, a rendőrség egy tollvonással elintézte a dolgot Önrablás történt aki ott dolgozik az vitte el a cuccokat.
Úgyhogy amit írtam az az én saját meggyőzódésem mivel a szakmában dolgozom havonta beszélek olyanokkal akiket megloptak vagy megkárosítottak valami formában.
Sajnos léteznek olyanok akik igen is visszaélnek ezekkel a dolgokkal.

Üdv: Rozsonits István

Lockpicking avagy a zárnyitás művészete

Magyarországon tabutéma a zárnyitás kulcs nélkül, avagy angolul: Lockpicking. Én ennek a hobbinak hódolok és tapasztalataimat írom, hasonló gondolkodású embereket összegyűjtve. (Felelősséget nem vállalok az oldalon feltüntetett információk bármely illegális felhasználásáért.)

Szerkesztők:

Lockpickersrac:
lockpickersrac@gmail.com

Utolsó kommentek

 • Székely Balázs: Üdv nem tudom hogy Békéscsaba vagy környékén van e olyan lock picker aki esetleg szívesen megmutatná ezeket a fogásokat és eltudná magyarázni. Szívesen kipróbálnám ezt hobbi szinten már gyermek koro... (2018.03.12. 21:10) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
 • John Doe3: @pitbull.lecso: szvsz a hengerben található tárcsákat nemcsak két, hanem legalább 24-féle (ha 15 fokos osztással számolunk) pozícióban lehet rögíteni. A 24**3 zárlatszám pedig elég jónak tűnik... (2018.03.08. 12:18) Egy régi ismerős... Elzett mágnestárcsás zárbetét
 • Mechaniker: Hello Lockpikfan! Űzöd még az ipart? Én most kezdem. Jól jönne egy kis segítség. Lehet róla szó? (2016.09.18. 15:33) Elektromos és mechanikus zárfésű működési elve
 • pitbull.lecso: @lockpickfan: emellett, ha jól értem, összesen 8-féle kulcs létezik ehhez a típusú zárhoz, nem? Tehát aszerint, hogy a kulcsban található 3 mágnestárcsának rendre északi vagy déli a polaritása egy a... (2016.09.14. 13:23) Egy régi ismerős... Elzett mágnestárcsás zárbetét
 • picvic: Sziasztok! Kezdő zárnyitó lennék, van valakinek javaslata, hogy milyen kezdő készletet válasszak. Elsősorban ajtózárakat akarok nyitni, mert cilinderbetétekből igen nagy mennyiségem van gyakorolni a... (2015.04.22. 10:40) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
 • Skoell: Sziasztok! Kezdő vagyok:-) Vettem egy Southord Euro Slim (c1510) szettet - a cikkek szerint ez tűnt a legjobb választásnak, és egy helyi boltban a legolcsóbb zárat - Buffo cilinder (Ecoline-Abus gyá... (2015.04.16. 23:36) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
 • Noel1234: Sziasztok! Klom spinner,zárnyitó érdekel...Előre is köszönöm a válszokat! jjordi123@gmail.com (2015.02.18. 18:46) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
 • Nevada12: Azt szeretném kérdezni hogy kezdőként min szetett vegyek? Pl erről az oldalról mit ajánlanátok? shop.multipick.com/de/picksets elsösorban lakatokhoz használnám,de nem feltétlen csak arra. Köszönöm (2015.02.16. 12:24) Hogyan kezdjünk el lockpickelni?
 • Ysengrin: Van egy vadonat új 5 darabos bankkártyába rejtett lockpick szettem. Érdeklődni ysengrin [kukac] citromail {P0nt} hu címen. (2015.02.01. 16:12) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
 • lockpick00: a tippmix1997@gmail.com-ról tudnátok véleméynyeket küldeni hogy kivásárolt már tőle ? Hogy jó minőségűt add el ,precíz , pontosan szállít? (2015.01.19. 11:54) Hogyan lehet saját lockpick szettem?
 • Utolsó 20

Linkblog